• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C

Akdoğan: O haberler külliyen yalan!

Akdoğan: O haberler külliyen yalan!
Yalçın Akdoğan, 16 kişilik izleme heyeti kurulacağına dair haberlere açıklama yaptı. Akdoğan'ın açıklamaları sonrası HDP geri adım attı.

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan,Çözüm Süreci'ne ilişkin izleme heyetinde yer alan isimlerin belirlendiği iddialarıyla ilgili, "Bazı basın organlarında 16 kişilik izleme heyeti kurulduğu belirtilerek isim listesi yayınlanmaktadır. Bunlar külliyen yalan ve uydurmadır" açıklamasında bulundu. Akdoğan'ın açıkları sonrası öğlen saatlerinde bir açıklama daha yapan HDP, kendi açıklamalarını yalanladı.

BULDAN: 16 KİŞİLİK LİSTE OLUŞTURULDU

Pervin Buldan, görüşme sonrası 16 kişilik bir izleme heyetinin oluşturulduğunu açıklamıştı.

Buldan, "Heyet, bölge başkanları ve akil insanlardan oluşacak. Heyet, bir sonraki İmralı görüşmesine katılacak. Görüşmeye Sırrı Süreyya Önder ile katıldık" diye konuşmuştu.

AKDOĞAN YALANLADI

Yalçın Akdoğan, Çözüm Süreci'ne ilişkin izleme heyetinde yer alan isimlerin belirlendiği iddialarıyla ilgili, "Bazı basın organlarında 16 kişilik izleme heyeti kurulduğu belirtilerek, isim listesi yayınlanmaktadır. Bunlar külliyen yalan ve uydurmadır" açıklamasında bulundu. Başbakan Yardımcısı Akdoğan: "Meclis'te gerçekleşen sıradan bir görüşmeye atfen spekülasyonlara yol açacak açıklamalar yapılması sürecin ciddiyetiyle bağdaşmamaktadır." dedi.

HDP KENDİ AÇIKLAMASINI YALANLADI

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'ın 'İzleme Heyeti' iddialarına dair yaptığı açıklama sonrası bir açıklama daha yapan HDP, Pervin Buldan'ın açıklamalarını yalanladı.

İşte HDP'den yapılan o açıklama;

"Grup Başkanvekilimiz Sayın Pervin Buldan ve İstanbul Milletvekilimiz Sayın Sırrı Süreyya Önder'den oluşan Heyetimiz çözüm sürecine yönelik yürütülen temaslar kapsamında dün akşam Başbakan Yardımcısı SayınYalçın Akdoğan ile TBMM'de bir görüşme gerçekleştirmiştir. Heyetimiz görüşmede, İzleme Heyeti'nin bir an önce oluşturulması gerektiği görüşünü ve önerisini hükümet tarafına iletmiştir. Ancak görüşmede, basında iddia edildiği gibi isimler gündeme gelmemiştir."

Kaynak : AA


  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113