• BIST 10062.52
  • Altın 2399.392
  • Dolar 32.3782
  • Euro 34.7103
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 25 °C

AK Pendik'ten Yassı Ada çıkarması

AK Pendik'ten Yassı Ada çıkarması
Başbakan Ahmet Davutoğlu, tarafından Yassıada'da "Demokrasi ve Özgürlük Adaları" projesinin temel atma törenine Pendik Teşkilatı önemli bir katılım sağladı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu Adnan Menderes, Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polmatkan'ın idam edildiği Yassıada'da "Demokrasi ve Özgürlük Adaları" projesinin temelini attı. Türkiye'de bir daha demokrasi dışı müdahalelere izin vermeyeceklerinin altını çizen Başbakan Davutoğlu, şunları kaydetti.

Bu ada çok büyük acılar yaşadı.

"Özgürlükleri onurlu bir şekilde savunmadığınız zaman, ortaya çıkacak olumsuzlukları değiştirmek güç olur. Eğer özgürce seçimlere gidebiliyorsak bunların kahramanları Adnan Menderes ve arkadaşlarıdır. Allah onlardan razı olsun. Allah onların miraslarına sahip çıkmayı bize nasip eylesin.Adnan Menderes ve arkadaşları bugün manen huzurumuzda ama onu idama gönderenler kimsenin huzurunda değil. İdam sehpasına doğru yürüyen sadece bir şahıs değil bir milletin iradesinin Şahs-ı manevisiydi. 

12 Eylül darbesinin izlerini silmeden, Adnan Menderes'in hakkını vermiş olmayız.1950'de iktidara gelen siyasi parti değil yüzyıllardır bekleyen bir halkın iradesiydi. 28 Şubat'ta hükümete gayrimeşru bir müdahale olurken pusuda bekleyenler acaba biz hükümeti alabilir miyiz telaşına düştü. 27 Nisan'da e-muhrıta verildiği gece dimdik durmamış olmasaydık bugün Türkiye'de 28 Şubat benzeri demokrasi yaşanacaktı. Türkiye bir daha 27 Mayıs gibi bir darbe görmeyecektir. Buna izin vermeyeceğiz.Tarihi yaşatmak, gelecek nesillerin özgürlüklerin kıymetini bilmesi içindir."dedi.

Programı AK Parti Pendik İlçe Başkanlığı'da katılım sağladı. İlçe Başkanı rüstem Kabil ve Teşkilat mensupları Pendik'ten gemiyle Yassıada'ya adeta çıkırma yaptılar. Rüstem Kabil, Adnan Menderes ve arkadaşlarının demokrsi şehidi olduğunu ifade ederek, " Hepsine Allah'tan rahmet diliyorum. Ülkemizde demokrasi gelişiyor ve güçleniyor. Artık darbeler dönemi bitmiştir. Bir daha asla izin vermeyiz."dedi.







  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113