• BIST 10643.58
  • Altın 2504.005
  • Dolar 32.1989
  • Euro 34.8984
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 10 °C

"24 yıllık düzeni değiştireceğiz"

"24 yıllık düzeni değiştireceğiz"
Pendik’li kadın ve erkek berberler, 28 Ocak salı günü yapılacak olan Kuaförler Odası kongresinde yönetimi değiştirmek için sıkı bir şekilde hazırlanıyorlar.

Pendik Erkek ve Kadın Berberler Odası'nın 28 Ocak Salı günü Pendik Düğün Salonunda Saat 13.00 -17.00 arası gerçekleşecek olan kongresinde, mevcut başkan Salih Karadağ’ın yeniden aday olması beklenirken, karşısına Pendik Merkezinde berberlik yapan, Sadık Erkek Kuaförü’nün sahibi Sadık Türker aday olarak çıkacağını resmen ilan etti.

Kongre öncesi Sadık Türker ve Murat Akbaba’nın organize ettği kahvaltılı program 15 aralık  pazar günü Ada Tesisleri'nde ve 24 aralık salı günü Tuzla Güllüoğlu'nda gerçekleşti.

Pendik ve Tuzla'da çeşitli mahallelerinde bu mesleği icra eden yaklaşık 150-200 kadar Kadın ve Erkek Berber esnafı kahvaltıya iştirak ederek, yeni oluşuma destek sözü verdiler.

Pendik ve Tuzla'da gerçekleştirilen kahvaltı programlarında etkin rol oynayan ve erkek berber alanında mesleğini başarıyla icra eden Murat Akbaba, mevcut yönetimin beklentileri karşılayamadığını, ortaya açık bir vizyon koyamadığını söyledi.

 

BİZ BÜYÜK BİR AİLEYİZ

Yönetim Kurulu Üyesi adayı Murat AKBABA konuşmasında, " Dünyanın en güzel, en geçerli olan mesleklerinden birini icra ediyoruz. Bu güzel mesleğin daha da iyi bir konumda olması için mücadele etmek mesleğimize karşı olan borcumuzdur." dedi.

Akbaba, seçildiklerinde hedefleri olduğunu kaydederek, " Sektörle barışık, üyelerine insan kaynağı sağlama noktasında strateji geliştirebilen ve işbirlikleri yapabilen bir anlayışta olacağız. Profesyonel bir kadroyla kurumsallaşmayı ve geleceğe yatırımı önceleyen bir oda yönetimi olacağız.  Üyelerinin gelişimi için eğitimden ödün vermeyen bir oda yönetimi sergileyeceğiz. Tüketiciyi bilgilendiren , salonlara yönlendiren ve saç modasından bahseden bir oda yönetimi. Üyesinin hakkını koruyan, bu hakkı gasp edenlerle mücadele eden bir oda yönetimi. Üyesinden aldığı aidatı hizmet olarak geri döndürecek bir anlayışta olacağız. Her türlü sosyal etkinlikte üyesinin yanında olacak bir anlayıştka olacağız. Ben değil biz mantığıyla icrada bulunan bir oda yönetimi olacağız. Bizler bir aileyiz, büyük bir aileyiz. Sevinçlerimizi de üzüntülerimizi de birlikte paylaşacağız. Samimi duygularla ve iyi niyetlerle karşınıza çıktık. Sizlerden destek bekliyoruz, vaadlerimizi gerçekleştireceğimize, sizlerin desteğiyle güzel işlere imza atacağımıza yürekten inanıyor, saygılar sunuyorum."dedi.

 

Programda kürsüye gelerek bir konuşma yapan kuaförler adası başkan adayı Sadık Türker, "Arkadaşlar artık 24 yıllık bu gidişata bir dur dememiz lazım. Mevcut başkan için söylenecek çok şey var, ancak ben burdan böylesi kelimeler sarf etmek istemiyorum. Gerçek olan bir şey varsa, sizlerinde desteğiyle odamızın bir kan değişikliğine ihtiyacı olduğudur. Bu kan değişimini gerçekleştirmek ve daha etkin bir oda yönetimi oluşturmak üzere hepinizi kongremize gelerek oy kullanmaya davet ediyorum." ifadesinde bulundu.

Kaynarca’da faaliyet gösteren Kuaför Murat Akbaba’nın organize ettiği toplantı Pendik’li Kadın ve Erkek berber esnafının görüşlerini belirtmesi ve karşılıklı soru cevap şeklinde öğlen saatlerine kadar sürdü.

Toplantıda söz alan kuaför esnaflarının ağırlıklı olarak dile getirilen başlıca eleştiriler şöyle oldu.

Aidatlar esnafa hizmet olarak geri dönmüyor. Kuaför ve berber esnafının saygınlığı her geçen gün azalıyor. Oda yönetimi esnafların sorunlarıyla ilgilenmiyor, duyarsız kalıyor. Odanın hiçbir sosyal ve kültürel aktivitesi yok. Oda başkan ve yönetimi ilçeyi yönetenlerle iyi ilişkiler içinde olamıyor. Berber esnafı arasında diyalog, sosyal ilişki asgari düzeyde.

Haksız rekabete göz yumuluyor. Belgesiz, yetkin olmayan işletmeler çoğaldı. Resmi belge almak isteyenler için hiçbir kolaylık sağlanmıyor. Fiyat politikası belirlenemiyor. Pendik Erkek ve Berberler oda yönetimi bir keyfiyet içinde yönetim sergiliyor. Tüm bu nedenlerden dolayı oda yönetimi mutlak değişmeli ifadesinde bulunuyorlar.

HABER: YAŞAR ŞİMŞEK






















  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113