• BIST 10218.58
  • Altın 2444.587
  • Dolar 32.193
  • Euro 34.7877
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C

219 proje Pendik'i uçuracak

219 proje Pendik'i uçuracak
Pendik Belediye Başkanı Dr.Kenan Şahin, 2019 yılına kadar hayata geçirmeyi hedefledikleri 219 projenin lansmanını yerel medya mensuplarına yaptı.

Geçtiğimiz 12 mart günü Pendik Belediyesi Güzelyalı Sosyal Tesislerinde AK Parti İlçe Başkanı Turgay Kılıç'la birlikte medyanın karşısına geçen Dr.Kenan Şahin, önümüzdeki 5 yıl için hazırlattığı projeleri 4 saatte tanıttı.

Yeni dönemdeki projelerinin tamamıyla taleplere yönelik olduğunun altını çizen Pendik Belediye Başkanı, sosyal medya üzerinden ayda 500 bin mesaj aldıklarını, gelen taleplere göre yatırımların şekillendiğini söyledi.

2019'a 219 proje başlığı altında, yeni dönemdeki projelerini sıralayan Kenan Şahin, 5 yılda 1 katrilyon liralık yatırım yapmayı plandıklarını söyledi. Büyükşehir belediyesinin de bu sürede 2 katrilyon liralık yatırım gerçekleştireceğine dikkat çen başkan Şahin, " Geçtiğimiz dönemde söz verdiğimiz tüm projeleri hayata geçirdik. İlk 5 yılımız çıraklık dönemiydi. Şimdi daha tecrübeliyiz. İyi bir birikimimiz oldu. Bu tecrübe ve birikimi önümüzdeki 5 yılda en rantabl şekilde yatırıma ve hizmete dönüştüreceğiz."dedi.

Şahin'in açıkladığı 219 proje arasında en çok dikkat çekenler

25 bin araçlık otopark

Pendik'teki metro istasyonlarına ve ilçenin muhtelif noktalarına yap-işlet-kira öde-devret modeliyle 1000 araçlık 25 adet yeraltı otoparkı yapılması öngörülüyor.

500 bin fidan

Yeşile ve doğanın korunmasına büyük önem verdiklerini söyleyen Pendik Belediye Başkanı Dr.Kenan Şahin, önümüzdeki beş yılda her yıl 100 bin ağaç dikmeyi hedeflediklerini söyledi. 5 yıl sonunda 2019'a kadar toplamda 500 bin ağaç ilçenin muhtelif noktalarına dikililecek.

50 yeni okul

Pendik Belediyesi 2019 yılına kadar her yıl 10 okul yapmayı planlıyor. Okul alanları imar planlarında ayrılmış durumda. Mülkiyet problemi olmadığı için 50 yeni okulun 5 yıllık sürede yapımının tamamlanacağı kaydedildi. Yine 5 yılda her yıl iki okul olmak üzere toplamda 10 okula kapalı spor salonu yapılacak.

10 yeni Gözdağı

Pendik'in muhtelif tepelerine Gözdağı modeli esas alınarak 10 ayrı tesis yapılacak. Çınardere, Velibaba, Ahmet Yesevi, Ertuğrulgazi Mahalleleri bunlardan bazıları. Bu tepelerle ilgili çalışma başlatılmış durumda. Önümüzdeki aylarda çalışmanın startı verilecek. Bir kısmına isim bile verilmiş. Yaren Dağı ve Gönül Dağı gibi.

Kentsel Dönüşüm

Gelecek 5 yılın en önemli konusu kentsel dönüşüm. Pendik Belediyesi 3 ayrı üniversiteyle kentsel dönüşüm konsunda hummalı bir çalışma yürütüyor. Dolayoba, Batı ve Doğu Mahalleleri kentsel dönüşümde ilk sırayı alan bölgeler. Dönüşüme son derece hassasiyetle yaklaştıklarını kaydeden Kenan Şahin, Batı ve Doğu Mahallelerinin kentsel dönüşümlerini ileri inşaat teknolojileriyle kısa sürede tamamlamayı düşündüklerini kaydediyor. Kimsenin mağdur edilmemesi içinde hiç bir ayrıntı gözardı edilmiyor. Herkesin yerinde istihdam edileceği bir kentsel dönüşüm planlanmış durumda.

100 futbol sahası

Pendikli gençlerin ve çocukların futbola olan meraklarını iyi bildiklerini kaydeden Kenan Şahin, " Basketbol, voleybol ve çeşitli branşlarda sahalar yapıyoruz. Gelin görün ki bom boş. İlle de futbol diyorlar. Bizde bu talebi gözönüne alarak futbol sahaları yapmaya karar verdik. İlçemizin hemen her mahallesinde çeşitli ebatlarda futbol sahaları inşaa edeceğiz. Toplamda 100 futbol sahası yapacağız. Bir kısmına başladık bile."diye konuştu

Çok sayıda projeyi sıralayan Kenan Şahin'in önümüzdeki dönem gerçekleştirmeyi hedeflediği projelerden bazıları şöyle, Kültür ve Sanat Merkezleri, Zeki Çocuklar İçin Bilim ve Sanat Merkezi, Yaşlılar İçin Gündüz Evi, Kadın Yaşam Merkezi, Toplum ve Ruh Sağlığı Merkezi, Sevgi Evleri, Toplum Destek Merkezi, Gemicilik Fuar Alanı, Amfi Tiyatrolar, Pendik'in Yedi Tepesine Sosyal Tesisler, Parklar, Hobi Bahçeleri, Macera Parkı, Meydanlar, Prestij Caddeler, Hayvanlar İçin Doğal Yaşam Barınağı, Trafik Parkı, Sanat Vadileri, Kültür Merkezleri, Köy Konakları, Folklor Merkezi, Şehirler Arası Otobüs Terminali, Üniversiteler, Hastaneler, 50 Yeni Okul, Hükümet Konağı, Yeni Belediye Binası.










  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113