• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 30 °C

21 Aralık Dünya kooperatifçilik günü kutlu olsun

Naci Aydın

Başarı, her gün toplanan küçük çabaların tekrarıdır ."

KOOPERATİFÇİLİK KALKINMANIN VE DAYANIŞMANIN KAYNAĞIDIR 

Kooperatiflerin Toplum Kalkınmasındaki Görevi: Kooperatifler, halkı oluşturan insanların hayat seviyelerini dayanışma, yardımlaşma ve işbirliği yöntemi ile yükselten ve bundan dolayı toplumun, kalkınmasını sağlayan en ciddi yöntemlerdendir.
İnsanoğlunun yardımlaşma içerisinde beraber hareket etme ihtiyacı temel bir olgudur. Kooperatifçilik sektörü, Dünya’nın her yerinde hem kişilerin tek başlarına yapmaya güçlerinin yetmediği işleri bir araya gelerek yapmalarını sağlarken hem de toplumun kalkınmasına katkıda bulunmaktadır. Kooperatifçilik kavramı günümüzde global çapta çok geniş kitlelere hitap eden bir yapıya bürünmüş durumdadır. Bugün 1 milyara yakın insan; tarım, sanayi, maden, eğitim ve sağlık gibi farklı kooperatiflere üyedir. Kooperatifler, 100 milyonu aşkın insanı istihdam eden, dünyanın en büyük 9. sektörüdür. Türkiye’de ise kooperatiflerin 8 milyondan fazla ortağı bulunmaktadır.
Üst kurluşumuz TESKOMB çatısı altında hazine destekli ucuzkrediye erişim sağlayan Esnaf ve sanatkarlar  Kredi ve kefalet  Kooperatifleri olarak biz de 1.100’ü aşkın birim kooperatifimiz ile 1 milyon dan fazla esnaf ve sanatkar ortağımıza  hizmet veren bir kurumuz. Ülkemizin sosyal ve ekonomik yönden kalkınması ve demokratik kooperatifçiliğin mutlak suretle gelişmesi için hizmet veriyoruz.
 Bundan sonra da aynı gayretle çalışmalarımızı sürdürecek, ülkemiz esnaf ve sanatkârımızın güven kapısı olmaya devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle 21 Aralık Dünya Kooperatifçilik Günü’nü kutluyor, birlikte hizmet ettiğimiz başta yönetim ve denetim kurulu üyesi arkadaşlarıma, kooperatif personelimize ve tüm kooperatifçilere hizmetlerinden dolayı teşekkür eder saygılarımı iletiyorum.
 Pandemi döneminde, hasretini çektiğimiz her şeye bir an önce kavuşmamız dileğiyle hayırlı işler, sağlıklı günler diliyoruz..

Bu yazı toplam 14053 defa okunmuştur.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113