• BIST 8718.11
  • Altın 2243.58
  • Dolar 32.3311
  • Euro 35.1468
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C

Ahilikte Devlete bağlılık

Naci Aydın

Esnaf ve sanatkarımız, hoş görüsünü, sabrını ve devletine olan bağlılığını Ahilik kültüründen ve ahilik geleneğinden alıyor.. 

AHİLİK Dürüstlük ve dayanışmayı sanatla birleştirerek Anadolu insanının ve kültürürnün engin ve evrensel prensiplerini dünyaya farklı bir pencereden sunan Ahilik teşkilatı, günümüz iş dünyasına da ışık tutuyor. Bu topraklarda gündelik hayatın direk içinde olan esnaflık, sanatkarlık, tüccarlıkla ilgili iş alanında Dünya tarihinin bilinen en adaletli sistemi Ahiliktir. Ahilik kültürünü kendisine tarihi miras olarak benimseyen esnaf ve sanatkarımız bu kültürü yaşatma misyonunu da kendisine görev bilmiştir. Bizim de çalışma ve çabalarımız bu tarih hazinesini tozlu raflardan çıkartıp yeni kuşaklara aktarmaktır.

Osmanlı Devleti’nin kuruluş yıllarında padişahların da önderi olduğu Ahilik teşkilatının yüksek ticaret ahlakı ve çalışma disiplininin günümüzde de yaşatılması, hem ekonomik gelişme hem de sosyal adaletin sağlanması açısından büyük önem taşıyor. Bir yılı aşkın bir süredir pandemi nedeniyle işyerleri kapanan esnaf ve sanatkarımız bunca zorluk ve çileye rağmen yine devletine ve ülkesine olan bağlılığını en üst seviye göstermiş, sabır ve metanet içerinde vakur bir tavır sergilemiştir. Türk esnaf ve sanatkarı üzerine düşeni fazlasıyla yapmıştır.. Esnafımız bir an önce tezgahlarının başına geçmek istiyor.. Bu haftanın son kapanma haftası olmasını umuyor, kooperatif ortaklarımız başta olmak üzere bütün esnaf ve sanatkarımıza hayırlı işler, iyi haftalar diliyorum.

Bu yazı toplam 3642 defa okunmuştur.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113