• BIST 9722.09
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 26 °C

Mahvetti bu 'maske'ler bizi!

Talat Yavuz

Biz; demokrasi, insan hakları, inançlara özgürlük, bireysel haklar, millet iradesi, milli ve manevi değerlerimiz, küresel sömürü düzenine hayır, yer altı ve yer üstü kaynaklarımıza sahip çıkmak, teröre karşı kardeşlik, insan fıtratına uygun Müslümanca hayat mücadelesi verirken, karşımıza rengârenk maskeli gruplar çıkmaya başladı.

Geçmişte suçsuz, günahsız on binlerce insanımıza zulmedenler, bu zulme sessiz kalanlar, yerine göre alkış tutanlar, bugünlerde yüzlerine geçirdikleri maskelerle; vatan millet sevgisinden, herkesi kucaklamaktan, demokrasi mücadelesinden, 15 Temmuz gecesi kahramanlıklarından bahsediyorlar.

Son yıllarda siyasette sergilenen cambazlığın bir benzeri, sendika ve bürokrasi alanına da sıçradı. Siyasette zulümlerini, içini boşalttıkları kavramların arkasına gizleyenler, milletimizin feraseti ve verdiği mücadele ile deşifre oldular. Bugünlerde bozuk siyasi sicillerini, artık taşıyamadıkları çelişkilerini ve beceriksizliklerini unutturarak, yeniden umuda yolculuk arayışındalar.

ABD’de başta olmak üzere dünya genelinde yaşanan olaylar, sendika olarak savunduğumuz değerlerin ve verdiğimiz mücadelenin ne kadar hayati öneme sahip olduğunu ortaya koymuştur. Irkçılığın, sapkınlığın, en temel insan hakları ihlallerinin nelere mal olduğunu görüyoruz. Kardeşliğin, bireysel özgürlüklerin, farklılıklara saygı duymanın, bir ve beraber olmanın geleceğimizin teminatı olduğu gün gibi ortaya çıkmıştır.

Ülkemizde yakın geçmişte yaşadıklarımız, ödediğimiz bedeller ve verdiğimiz mücadele ile yeniden rotasını arayan insanlığın arayışlarını da dikkate alarak, içerideki bazı maskelilere birkaç söz söyleme zamanı geldi diye düşünüyorum.

Teröre karşıyız maskesini takanlar, seçim geçtikten sonra deşifre oluyorlar.

Vatan, millet sevgisi maskesi takanlar, menfaatleri bitince makas değiştiriyorlar.

Her kesimin adamı maskesini takanların zamanla hiçbir güvenirliliği kalmıyor.

Ehliyet ve liyakat maskesi takanlar, icraatlarıyla dibe vuruyor.

Maskeleri ile sendikal alanda iş tutan bir grubun, son günlerde sergiledikleri ise tam anlamıyla ibretlik. Bir yüzleri ile her şeyi talep eder ve hak olarak görürken, diğer yüzleriyle çirkinleşip, muhataplarına en ağır hakaretleri yapabiliyorlar.

Maskeleri sayesinde bir kesime ait görünerek masaya oturup, başka bir kesime selam durup bize de dil uzatmazlar mı? Durun, daha bitmedi, birileri de bu esnada bunların sırtını sıvazlamaktan yorgun düşüyor, tam bir tiyatro.

Maskenin bu kadar işlevsel olduğu başka bir ülke yoktur bence. Maske, mesafe ve temizlik derken bazıları, maskeyi gizlenme, mesafeyi ölçüsüzlük ve ilkesizlik, temizliği geçmişi unutturma olarak almış görünüyor.

Ancak biz kimlerin geçmişte neler yaptığını da bugün ne yapmaya çalıştıklarını da çok iyi biliyoruz. Maskelerinizi çıkarın ve dürüstseniz, ait olduğunuz yere geçerek karşımıza çıkın.

Bu yazı toplam 1066 defa okunmuştur.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113