• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi, neden hedefte?

Talat Yavuz

BAŞARININ BEDELİ

Bir gelenek, bir ekol oluşturmuş, başarılarıyla adından söz ettirmiş. Yaptığı projeleri, öğrencilerinin çıkardığı dergileri, üniversitelere yerleştirdiği mezunları, mezunlarının ülkemiz adına gösterdiği başarıları ile bir okul düşünün.

Mezuniyet töreninde Cumhurbaşkanımızın; “28 Şubat sizin, bu okul mezunlarının önünü kesmek için yapıldı.” dediği bir okul. Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi, yeniden hedefte. Aylar önce başlatılan yıpratma çalışmaları, geçen hafta yeni bir aşamaya taşındı. Son dönemin modasına uygun olarak Oda TV ve Sözcü Gazetesi haber yaptı, kamuoyu yanlış ve önyargılı bilgilere teslim oldu.

Haberi okuyanlar, Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin donanımlı ve başarılı bir okul olduğunu, mezunlarının THY’nin birçok yönetim kademesinde görev aldığını ancak THY’nin geçen yılı zararla kapattığını okumuş oldu.

Kamuoyu, belki de ilk defa bir lisenin performansını, mezunlarının da yer aldığı bir şirketin başarısı veya başarısızlığı üzerinden değerlendirildiğine şahit oluyor.

Bu okul mezunlarının performans değerlendirmesi, başarı veya başarısızlıkları liseden sonra mezun olunan üniversite veya bölümler üzerinden neden yapılmıyor? Altmış bin çalışanı olan THY’nin performansı, neden altmış KAİHL mezunu çalışan üzerinden sorgulanıyor?

Benzer bir konu gündem olduğunda, tartışmaya açılan tüm İmam Hatip okulları olduğu halde burada neden sadece KAİHL hedefe yerleştiriliyor?

Neden olduğunu anlamak için biraz geniş bir açıdan bakmak gerekecek. Son zamanlarda, gözümüzün önünde ustaca bir oyun tezgâhlanıyor. Yıpratılmak istenen kişi veya kurumlarımız önce maniple edilmiş haberlerle, kendi orijinal tabanından koparılıyor, yalnızlaştırılıyor. Oyun kurucular insanlarımızın zaaflarını, hırslarını, zamanla oluşan hassasiyetleri ve siyasi hırslarını kullanıyorlar.

Hedef alınan, itibarsızlaştırılan, iftiraya uğrayan kişi ve kurumlara bakınca, oyun tüm çıplaklığı ile ortaya çıkıyor. Kullanılan yöntemler, muhataplarını ele veriyor. Geçmişte bu yöntemleri kullananları, hedef aldıkları kişi ya da kurumları dikkate aldığınızda taşlar yerine oturuyor.

Burada yapılması gereken, çeşitli gerekçelerle hırslarımıza yenilerek, küçük hesaplar uğruna, bin bir zorlukla ürettiğimiz değerlerin yok edilmesine, insanlarımızın değersizleştirilmesine seyirci kalmamak ve bu oyuna alet olmamaktır. Aramıza sokulmak istenen fitnenin farkında olmalıyız. Başarılı okullarımızın, yetişmiş insan gücümüzün, bedel ödemiş kurumlarımızın sudan bahanelerle yıpratılmasına seyirci kalırsak, sıra bize geldiğinde yanımızda kimseyi bulamayız.

Eğitimde bir geleneği oluşturmuş Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi, kolay kolay bugünlere gelmiyor, oyuna gelmeyelim. Hedef alanların gördüğünü biz de görelim, başarının bedeli değil ödülü konuşsun. Kişi ve kurumlarımızın, iktidar ve makam uğruna yıpratılmasına alet olmak, duygularımıza yenik düşmektir, oyuna gelmektir, basiretsizliktir.

Talat YAVUZ

Memur Sen İstanbul İl Başkanı

yavuztlt@hotmail.com

www.twitter.com/talatyavuz29elenin

www.facebook.com/yavuztlt

Bu yazı toplam 904 defa okunmuştur.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113