• BIST 9530.85
  • Altın 2474.123
  • Dolar 32.4867
  • Euro 34.6107
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 26 °C

DANIŞTAY BAKAN İMZALASIN DEDİ!

Talat Yavuz
Danıştay, esasa girmeden basit bir şekil kararı veriyor, Eğitim Sen, sitesinden haberi; “MEB ile TÜGVA Arasındaki Protokolün Yürütmesini Durdurduk” manşetiyle duyuruyor. Hâlbuki Danıştay kararı özetle şunu söylüyor: MEB Din Öğretimi Genel Müdürünün imzası olan bu protokol, resmi ve özel bütün okullarda değil sadece İmam Hatiplerde geçerli olabilir, diyor ve protokolü İmam Hatipler için durdurmuyor.
Danıştay’ın yaptığı, hangi imzanın hangi okul türlerinde geçerli olduğunun tespitinden ibaret basit bir işlemdir. Aynı kararla ilgili, “Danıştay, bu protokolü bütün okul türleri için TÜGVA ile her bir genel müdür tek tek değil, hepsi adına bakan imzalasın dedi.” manşeti de çok rahat çıkarılabilir.
TÜGVA bu protokolle ne yapmak istiyor ki Eğitim Sen iptali için uğraşıyor? TÜGVA bütün okullarda, değerler eğitimi yapabileceği kulüpler kurarak ve bu kulüplere görevlendirilecek gönüllü danışman öğretmenler aracılığı ile çalışmalar yapıyor. Medeniyet değerlerimizi gençlerimizle buluşturacak kamplar, yarışmalar, okumalar yapıyor.
Peki, Eğitim Sen ne yapıyor, neyi savunuyor? Şu satırlar, okullarda yapılacak değerler eğitimini engelledik diye bayram eden Eğitim Sen’in sitesinden alınmıştır:
“Sendika, üyelerinin haklarını korumakla yükümlüdür. Sendika içinde de, her sağlıklı toplumda olduğu gibi lezbiyen, gey, biseksüel, trans, interseks bireyler bulunmaktadır. Bu sebeple Eğitim-Sen, ayrımcılığa ve cinsiyetçiliğe karşı mücadeleyi güçlendirmek adına, LGBTİ komisyonlarını kurmuştur ve bunu genele yaymaya çalışmaktadır. Bu konuda adımlar atmaktan da geri durmayacaktır. Eğitim sen olarak sendikada, okulda evde her yerde BEN NEREDEYİM? diye soruyor ve sormaya davet ediyoruz. LGBTİ+ HAKLARI SENDİKAL HAKLARDIR!” diyorlar.
“Eğitimde dinselleşmeye karşıyız.” diyerek çocuklarımızı sürüklemek istedikleri yer burası. Bunu başarabilmeleri için önlerine Memur Sen gibi, TÜGVA gibi, İlim Yayma gibi din ve maneviyat derdi olan kurumların çıkmaması gerekiyor. Milletimizin her ferdinin bu çarpık cahiliye devrinin anlayışına karşı bilinçli olması gerekir.
Okullarımız aşama aşama açılıyor. Şimdi bize düşen gücümüzü birleştirerek salgın öncesi yapılan çalışmaları daha da ileri götürmektir. Mahkeme kararı gereğince TÜGVA, protokolü tek imza ile bütün okul türlerinde geçerli olacak hale getirecektir.
Bölgemizde ve dünyada yaşanan bunca ders niteliğindeki olayları gördükten sonra; okulda, sınıfta, bahçede, kantinde, spor salonunda, sokakta çocuklarımıza bilinç kazandırmak için protokole gerek bile kalmaması gerekir. Adanmış bir öğretmen yaşadığı şehri, hatta ülkeyi bilinçlendirir ve ayağa kaldırır, yeter ki yola çıksın…
 
Bu yazı toplam 2007 defa okunmuştur.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113