• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 9 °C

Ünlü iş adamının eşine hapis şoku

Ünlü iş adamının eşine hapis şoku
Bu da oldu! Kadına şiddet yasasından bu sefer bir erkek yararlandı. Hem de ünlü bir erkek. Mahkeme, kadını hapis cezasıyla uyardı.

8 ve 10 yaşındaki çocukları derinden etkileyen olay, İstanbul – Gaziantep – Kıbrıs üçgeninde yaşanıyor. Olayın merkezinde Kıbrıslı Akacan Ailesi var. 

Ünlü iş adamı Bulut Akacan, anlaşarak boşandığı eşi Sedef Altınbaş Kaygısız’ın velayetini aldığı çocuklarını görüş günlerinde görmekte sıkıntı yaşıyor. Çeşitli bahanelerle çocukların babaya gösterilmek istenmemesi üzerine neredeyse her defasında olay savcılığa yansıyor. 

KİMLİK VE PASAPORTLARI GETİRMEDİ

Çocuklarına yakın olabilmek için Girne’den İstanbul’a yerleşen baba Bulut Akacan’ın son görüşme günü de sorunlu geçti. Anne çocukları görüş yerine getirdi ama yasaya rağmen kimlik ve pasaportlarını teslim etmedi. Doğdukları Kıbrıs’a bile gidemeyen çocukların babalarıyla yaz tatili planları suya düştü. Çocuklarına baba sıcaklığını hissettiremeyen Bulut Akacan, kimlik ve pasaportların teslim edilmesi için yasal süreç başlatınca, Sedef Altınbaş Kaygısız gazeteye kayıp ilanı verdi.

 

İYİ BABA, KÖTÜ BABA

Son görüşmede, çocukların babalarına gitmek istemediklerini söylemesi bardağı taşıran son damla oldu. Yeni yasa çocuğun yaşına bakmaksızın bu tür durumlarda tercihi çocuğun iradesine bırakıyor. 

Bulut Akacan’ın avukatları, yaşanan bu olayın çocukların babalarına karşı ne kadar çok doldurulduğunun bir göstergesi olduğunu ve alınan koruma kararına dayanak teşkil ettiğini söylüyor. Avukatlar, çocukların gerçek baba yerine evdeki üvey babayı tercih etmelerinin 8-10 yaşındaki çocukların gerçek iradesi olamayacağına ancak baskı ile olabileceğine dikkati çekiyor.

Biyolojik babanın çocuklara karşı sürekli kötülenmesi, çocukların gerçek babası olmayan kişinin yanında, baba sevgisinden yoksun büyümeye zorlanması, babaya karşı iftiraların mahkeme dosyalarına da yansıması üzerine, Sedef Altınbaş Kaygısız’a karşı yeni bir hukuki süreç başlatıldı. 

MAKEMEDEN HAPİS CEZASI UYARISI 

 

Dava dosyalarına kadar yansıyan hakaret ve iftiralar nedeniyle, İstanbul 1. Aile Mahkemesi, Sedef Altınbaş Kaygısız’a 2 ay hakaret etmeme ve uzaklaştırılma kararı verdi.

Sedef Altınbaş Kaygısız’ın koruma kararına rağmen, çocukları da etkileyen iftiralara devam etmesi üzerine mahkeme, Sedef Altınbaş Kaygısız’a ilk ihlalde 3 ile 10 gün, sonraki ihlallerde artan oranlarda hapis cezası verileceği ihtarında bulundu. 

Kararın bir örneği, 6284 sayılı kanunun 10/2. Maddesi gereğince Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Şiddeti Önleme ve İzleme Merkezi (ŞÖNİM)'ne gönderildi.

Bu arada, çocuk teslimine ilişkin yeni uygulama, boşanmış eşler arası uyuşmazlıkları arttıracak gibi duruyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113