• BIST 10237.83
  • Altın 2393.897
  • Dolar 32.2094
  • Euro 34.6269
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C

Tuzla?da Törenle Dersbaşı

Tuzla?da Törenle Dersbaşı
Tuzla'da 2013-2014 yılı eğitim öğretim yılının başlamasıyla 42 bin 500 öğrenci ders başı yaptı.

 

2013-2014 Eğitim öğretim yılı açılışı nedeniyle pazartesi günü saat 10.00’da Tuzla Şifa Mahallesi Yunus Emre Ortaokulu’nda tören düzenlendi. Törene, Tuzla Kaymakamı Ali Rıza Çalışır, Belediye Başkan Yardımcısı Funda Oktay, Milli Eğitim Müdürü Nazmi Yekrek,  Emniyet Müdürü Kenan Kurt, Mimarsinan Mahalle Muhtarı Selahattin Ağca, Şifa Mahalle Muhtarı Nadi Mendeş, bazı okul müdürleri, yöneticiler, öğretmenler, öğrenciler ve mahalle sakinleri katıldı.

 

Törenin açılış konuşmasını Yunus Emre Ortaokul Müdürü Ferhat Gedik yaptı. Gedik, mahallenin ve okulun tarihçesinden kısaca bahsettikten sonra  tüm katılımcılara ve davetlilere teşekkür ederek, iyi bir eğitim-öğretim yılı geçirme temennisinde bulundu.

Ardından ilçe milli eğitim müdürü Nazmi Yekrek kürsüye geldi. Yekrek, 58 eğitim kurumunda 2160 öğretmen ve 42.500 öğrenciyle sorunsuz bir eğitim öğretim yılına başlamanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Yekrek, Tuzla'da tüm okulların pırıl pırıl ve yüzde 98 normal eğitim ile programın çok iyi yürüdüğünü, bu güzelliklere özellikle Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı’nın katkılarının çok fazla olduğunu kaydederek, Şadi Yazıcı'ya ve ekibine teşekkür etti.

Yekrek, öğrenci ve velilere de seslenerek; "Devletimiz varolsun, tüm bu modern bina va mekanları bizler için yani sizler için yaptı. Her türlü imkanı sundu ve siz öğrencilerden tek bir isteği var; okumak ve başarılı olmak. Okuyup başarılı olacaksınız ki yapılan bu yatırımlar boşa gitmesin. Başarılı olursanız, başta aileriniz ve öğretmenleriniz olmak üzere herkes sevinir ve tüm ülke kazançlı çıkar." ifadesinde bulundu.

 

Milli Eğitim Müdürü Nazmi Yekrek, son olarak, "Sevgilli öğrenciler; sizlerin üzerinde en az anne-baba kadar öğretmenlerinizin de hakları vardır. Bu hakları helal ettirmeniz için, çok iyi çalışıp başarılı olmanız şarttır." dedi.

 

Tuzla Kaymakamı Ali Rıza Çalışır, konuşmasına, eğitim camiasının yeni eğitim-öğretim yılını tebrik ederek başladı. Kaymakam Çalışır, öğrencilere hitaben; "Ülkenin geleceği sizlerin elinde. Sizler gelecekte bu ülkeye yön verecek, belki de dünyaya yön verecek insanlar olacaksınız. Bu bilinçle okuyup yetişmelisiniz. Bu büyük hayalleri gerçekleştirebilmek içinde mutlak ve mutlak başarılı olmak durumundasınız. Siz başarılı olursanız ülkemiz başarılı olur." şeklinde konuştu.

 

Konuşmaların ardından Yunus Emre Orta Okulu öğrencileri, şiirler okuyup halk dansları gösterisi sundular. Kaymakam ve beraberindeki heyet okulun yeni ek binasının açılışını yaptı sınıfları gezerek, okulla ilgili çeşitli bilgiler aldı.

HABER: YAŞAR ŞİMŞEK












  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113