• BIST 10175.62
  • Altın 2425.044
  • Dolar 32.2032
  • Euro 34.8123
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 17 °C

Türk Baharı 2002?de gerçekleşti

Türk Baharı 2002?de gerçekleşti
Gezi Parkı eylemlerini Arap Baharı içinde değerlendirmenin yanlış olduğunu vurgulayan Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Murat Yel, Türk baharının 2002?de gerçekleştiğinin altını çizdi.

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Murat Yel, “İslam Demokrasi ve Türkiye” konulu konferansta Portland State Üniversitesi öğrencileriyle buluştu. Doç. Dr. Ali Murat Yel, Türkiye’nin son günlerdeki gündeminde yer alan “Gezi Parkı Eylemleri”ne de değindi. Yel, eylemlerin ağaçların kesilmesine yönelik meşru bir protestodan kaynaklandığını söyledi. Polisin ilk günlerde kullandığı orantısız şiddetin olayların bir çığ gibi büyümesine sebep olduğunu belirten Yel, eylemin bir şiddet sarmalı içine girmesinin olayların mahiyetini değiştirdiği yorumunda bulundu.

Ali Murat Yel, “Gezi Parkı Eylemleri”nin ironik bir şekilde askeri vesayet ve yargı oligarşisine karşı mücadele vermiş Tayyip Erdoğan’ın bir diktatör gibi yansıtılmasına sebebiyet verdiğini dile getirdi. Eylemler kitleselleşirken aynı zamanda militarist bir havaya büründürdüğünü dile getiren Yel, barışçıl ve özgürlük talep eden grupların seslerinin müsamahasız kalabalıkların arasında boğulduğunu söyledi. Slogan ve duvar yazılarında ise eylemin çıkışına uymayacak şekilde seksist bir söylemin hakim hale geldiğini ekledi.

“Gezi Parkı Eylemleri”ni Arap Baharı içinde değerlendirmenin yanlış olduğunu ifade eden Ali Murat Yel, Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Ak Parti’nin Türkiye’de özgürlükler adına büyük atılımlar yaptığını söyledi. Yel, “Türk Baharı 2002’de gerçekleşti.” dedi. Askerlerin iktidara yönelik baskısını ortadan kaldıran, 30 yıllık Kürt Sorunu’nu çözmek yolunda en kayda değer girişimi gerçekleştiren ve Cumhuriyet tarihi boyunca merkezden uzak tutulan kalabalıkların duygu ve düşüncelerini iktidara taşıyan Ak Parti’nin son on yıllık dönemde adım adım gelişen bir devrim yaptığını söyledi.

 

MARMARA MEDYA MERKEZİ

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113