• BIST 10200.79
  • Altın 2466.614
  • Dolar 32.1947
  • Euro 35.0609
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C

Turgut Reis de Muhteşem Gece

Turgut Reis de Muhteşem Gece
Pendik Turgut Reis İmam-Hatip Ortaokulu öğrencileri ??Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri?? kapsamında dolu-dolu bir gece geçirdiler.

Tuzla İdris Güllüce Kültür Merkezinde gerçekleştirilen programa; Muhammed Emin Dönmez, İhsan Erkul, Beşir Toruk’un da aralarında bulunduğu çok sayıda Kurum Yöneticisi Pendik Turgut Reis İmam-Hatip Ortaokulu İdarecileri, öğretmen, öğrenci ve velilerinden oluşan kalabalık bir topluluk katıldı.

İstiklal Marşının okunmasından sonra Kur’an-ı Kerim tilavetiyle program başladı. Okul Müdürü İdris Uzun ‘’Şefkat Peygamberi Hz. Muhammed’i Anma Programına Hoş geldiniz’’ diyerek başladığı konuşmasını, günün önemini belirten açıklamalarıyla devam etti.

Peygamberimiz bedevi bir toplumu medeni hale getirmiştir

Uzun; ‘’Kur’an-ı Kerim ‘Şüphesiz ki sen, Yüce bir ahlak üzeresin’ buyurmaktadır. Yine Kur’an da ‘Rasûlüm, biz seni ancak âlemlere rahmet olarak gönderdik.’ buyurmaktadır’’ dedi.

Uzun; ‘’Peygamberimizin dünyayı şereflendirdiği dönemde, dünya her türlü hayasızlığın ve zorbalığın hüküm sürdüğü devirleri yaşıyordu. O’nun getirdiği din, bedevi bir toplumu medeni hale getirmiştir. İnsanlara Kitap ve hikmeti sunmuştur. Hayatının her anı bizler için ibretlerle doludur’’ dedi.

İdris Uzun sözlerini şöyle tamamladı; ‘’Bizlerde İmam-Hatip Okulları olarak sorumluluğumuzun bilincinde olup, Peygamberimizin ahlâkını, üstün faziletlerini öğretmek görevimizdir. Programa katılımınızdan dolayı hepinize teşekkür ederim’’ dedi.

Peygamberimizin güzel ahlakından ve Hadisi Şeriflerinden örneklerin yer aldığı bir Sinevizyon izletildi. Bir grup öğrenci tarafından Arif Nihat Asya’nın Naat’ı okundu.

Yine bir öğrenci Peygamberimizin Şemaili Şerifini okudu. Öğrencilerden çeşitli şiir okumalarının ardından Tuzla Halil Türkkan Anadolu İ.H. Lisesinden iki öğrenci ‘’Veda Hutbesi’’nin metnini ve tercümesini okudular. Ardından Okul öğrenci grubu çeşitli Arapça ilahileri okudular.

Daha sonra çeşitli alanlarda yarışma kazanan okul öğrencilerine ödülleri verildi. Akabinde, Pendik Anadolu Lisesi Müdürü M. Emin Dönmez ve Pendik Ömer Çam A. İ. H. Lisesi Müdürü İhsan Erkul programla ilgili duygularını paylaştılar. Okul Müdürü İhsan Uzun’un teşekkür konuşmasıyla program sona erdi.

HABER: ABDULLAH YADİGAR








  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113