• BIST 10053.99
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C

Tercanlılar'dan dayanışma gecesi

Tercanlılar'dan dayanışma gecesi
Erzincan, Tercan Dernekleri Federasyonu (TERDEF), birlik ve dayanışma gecesi düzenledi.

-ERZİNCANLILAR, TERCAN DERNEKLERİ FEDERERASYON (TERDEF) YEMEGİNDE BULUŞTU

İstanbul, Kadıköy Caddebostan Büyük Kulüpte düzenlenen akşam yemeğine, İstanbul da bulunan 26 köy derneği, temsilcileri, Tercan Kaymakamı Osman Güven, Belediye Başkanı Mehmet Yılmaz, Eski bakanlardan Mehmet Moğoltay, Almanya Parlamentosu Milletvekili Özcan Mutlu, siyasi parti belediye başkan aday adayları ile CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Sarıgül’ün Katıldı. 

Yemekte konuşan Tercan "TERDEF" Tercan Dernekleri Federasyonu Başkanı Süleyman Güzel, birlikteliklerine  gönül veren hemşerilerin katkılarıyla 19 mayıs 2013 tarihinde Federasyonu kurduklarını ve 3 bin kişinin katılımıyla da merkez ofislerini hemşerilerinin hizmetine sunduklarını hatırlattı.

Toplumda, çok sayıda sosyal amaçlı federasyonlar, vakıflar, dernekler ve sivil toplum örgütlerinin olduğunu ifade eden Federasyon başkanı Süleyman Güzel, bu kuruluşlarla da işbirliği içerisinde bulunacaklarını, çeşitli illerde bulunan Erzincan Tercanlılarında birlikteliklerini sağlayacaklarını ifade etti.

Daha sonra sözlerini sürdüren Güzel, " Amacımız, hem Tercanlılık bilincini yerleştirmek, hem de Tercanlılık ruhunu yaşatmaktır. Amacımız elbette ki yoksul insanlarımızın,sağlık, eğitim ve benzeri konulardaki sosyal taleplerini karışlamaktır. Bunun içinde başta, sağlık ve eğitim olmak üzere çeşitli sosyal kültürel alanlarda komisyonlar kurduk. Biz daha büyük bir aile olacağımıza inanıyoruz " dedi.

-Sarıgül Coşkusu-

Düzenlenen yemeğe katılan ve kendisi de Erzincanlı olan CHP İstanbul Belediye Başkan adayı Mustafa Sarıgül, hemşerileri tarafından sloganlar eşliğinde alkışlarla karşılandı. Daha sonra söz alan Mustafa Sarıgül, "bana diyorlar ki sen nerelisin...?" Bende, " Etrafı dağlık, ortası bağlık, Rüzgarı sert, Delikanlısı Mert " olan yerdenim. Hepinizi sevgi ile kucaklıyorum." Sabredin 78 günümüz kaldı. İstanbul'da tozu Dumana katacağız. Hiç bir endişeniz olmasın 30 mart gecesi bizim gecemiz olacaktır. Ben bu güne kadar hiç bir siyasi ve belgesel ayrım göstermeden tüm yut taşlarıma eşit mesafede aldım hizmet ayrımı yapmadım. Bundan sonrada aynı hassasiyeti göstereceğim" şeklinde konuştu.

Düzenlenen sinevizyon gösterisinin ardından, federasyona yaptığı katkılarından dolayı eski bakanlardan Mehmet Moğaltay' ve Federasyon başkanı Süleyman Güzel tarafından birde plaket verildi.

Akşam yemeğinin ilerleyen saatlerinde sahne alan bölgesel sanatçılar Erzincanlılara unutulmaz dakikalar yarattı.

 


  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113