• BIST 10643.58
  • Altın 2504.005
  • Dolar 32.1989
  • Euro 34.8984
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 26 °C

Sendika Yöneticileri İftarda Buluştu

Sendika Yöneticileri İftarda Buluştu
Eğitim-Bir Sen İstanbul 4 No.lu Şube eski-yeni Şube Yönetim Kurulu üyeleri, İlçe temsilcilerinin de aralarında bulunduğu 50 kişilik bir aile meclisi Genel Başkan Yardımcısı Ali Yalçının katılımıyla Sultanbeyli Sultan Köşkü Restorant ta iftar sofrasında bu

Genel Başkan Yardımcısı Ali Yalçın yaptığı konuşmada ‘’Eğitim-Bir Sen İstanbul 4 No.lu Şubemiz ne zaman bir faaliyet yapsa, hayırlı bir hizmet yapar. Şu mübarek ramazan günü aile meclisini toplamaları (benim hayalimden geçen bir özlemdi) çok daha hayırlı bir iş olmuştur’’ dedi.

Yalçın Bengaldeş izlenimlerini de anlattığı konuşmasında; ‘’Arakan size ne öğretti, sorusu yöneltilirse şu birkaç notu paylaşabilirim. Öncelikle Hilafet mekanizmasının olmaması, İslam ülkelerinin başsız ve sahipsiz olmasıdır. Diğeri ise, Bizim hayatımız bu dünyada kolay ama öbür dünyada zor. Onların hayatı bu dünyada zor fakat öbür dünyada kolay olacak. Onların yüzü de Türkiye ye dönmüş, bizden bir şeyler bekliyor’’ dedi.

Haber-Bilgi kirliliğine orada da rastladığını kaydeden Yalçın şöyle devam etti; ‘’CNN VE BBC nin haber-bilgi kirliliğine orada da rastladık. Görüştüğümüz pek çok kişi ‘Türkiye de iç savaş var değil mi?’ diyorlar. Bunun doğru olmadığını ifade ettik. Türkiye’nin TRT aracılığıyla İngilizce yayın yapmasını son derece stratejik ve önemli buluyorum’’ dedi.

Gezi olaylarına da değinen Yalçın; ‘’Ağaç muhabbetiyle başlayıp, tencere-tava havasıyla devam eden sürecin üç ağaç meselesi olmadığı anlaşıldı. Başbakanın Türkiye ye dönüşü takındığı kararlı tutumu ortalığı dağıttı. Türkiye ekonomik manada bir şeyler kaybetti ama insanlar yeniden toparlanıp kendine geldi. İsmet Özel’in ‘Toparlanın gitmiyoruz..’ dediği gibi. Türkiye bu süreçten yüz akı ile çıktı’’ dedi.

Geçmişte Açılan Yaranın Kapanmasını İstiyoruz

Toplu Sözleşme Süreci ile ilgili değerlendirmede bulunan Yalçın; ‘’Geçen sene her gün eylem yapıyorduk. Ümitliydik ve karşılığını alacağız biliyorduk. Ancak Ömer Dinçer faktörünü hiç hesap etmemiştik. Hakem heyetine gitmişti. Şu an Toplu Sözleşme sürecinin tam ortasındayız. 30’a yakın talebimiz kapsama girdi. Detaylı açıklamaları Memur Sen Genel merkez sitemizde yaptık. Bayram öncesi bitirilme gibi bir niyet var. Düzgün bir teklif getirilmezse Ağustos sonuna kadar sarka bilir. Bu sene için diplomatik görüşmeler tamamlandı. Bu seneki ağırlık noktamız yüzdelik rakam üzerinde değil geçmişteki açılan yaranın ve açığın kapanmasını istiyoruz. Taleplerimiz dikkate alınmazsa, ‘Ferman padişahınsa dağlar bizimdir’ deyip meydanlara ineceğiz’’ dedi.

Şube başkanı Talat Yavuzda yaptığı selamlama konuşmasında; ‘’Çok önemli günlerden geçiyoruz. Toplu Sözleşme süreci başladı. Yurdumuzda ve dünyada önemli gelişmeler oluyor. Biz Allah rızası için görev yapıp, ülkemizin geleceğine yön veren arkaşlar olarak bir araya geldik. Şubemiz alanından başka bölgelere giden arkadaşlarımız var. Bölgemize yeni gelen arkadaşlarımız var. Şube Yönetim Kurulu Üyelerimizden Bilgihan Güler arkadaşımız uzun süre beraber görev yaptık. Memleketi olan Malatyaya kendi isteği ile gidiyor. Arkadaşımıza yeni görevinde başarılar diliyor, şubemiz alanındaki hizmetlerinden dolayı da teşekkür ediyorum’’ dedi.

Ayrıca İstanbul 3 No.lu Şube Başkanı Erol Ermiş ve 2 Nolu Şube Başkanı İdris Şekerci de birer selamlama konuşması yaptılar. 4 no.lu Şube Yönetim Kurulu Üyesi Bilgihan Güler de kendisi için düzenlenen bu veda yemeğinde duygularını paylaşarak teşekkürlerini bidirdi.




  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113