• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C

SEÇİMİN ARDINDAN

Talat Yavuz

 

Nihayet bitti. Şimdi sıra muhasebe yapmaya geldi. Milletimiz söyleyeceğini söyledi. Partilerin kamuoyuna açık değerlendirmelerinden daha kıymetli olan, kendi iç değerlendirmeleri ve çıkardıkları dersler olacak. Çünkü geleceğe bu değerlendirmeler yön verecek.

Terör ve uzantıları ile işbirliği, beka ve ülkemizin bölünmesi tehlikesi gibi hayati meselelerin; dönemsel siyasi rekabet yüzünden, sıradan siyasi tartışmalar seviyesine indirgenmesi, insanımızın bir kısmının bu konuda duyarsız ve rahat olabilmesi, en büyük kaybımız olmuştur. Binlerce şehit verdiğimiz ve giderek çeşitlenen terör belasının bu kadar sıradanlaşması hayra işaret değil.

Ekonomik sıkıntıların seçim sürecinde bir şekilde yönetildiği, ancak seçim sonrasına dair kötü senaryoların yaygın bir şekilde konuşulduğu da hepimizin malumudur. Ancak tam da burada milletimizin feraseti devreye giriyor ve insanlarımız bugüne değil geleceğe bakarak karar veriyor. Sıkıntılarımız var ve kim çözer diye bakarak verdiği kararı, hassas terazisinden geçirerek sandığa yansıtıyor.

Toplumda kutuplaşma varsa sorumlusu tek bir taraf değildir mutlaka. Artık herkes toplumdaki derinden işleyişe, komşuluğa, sevgi ve saygıya, deprem esnasındaki yardımlaşmaya bakarak; söylemini, siyasetini, stratejisini, iletişimini ona göre ayarlamalıdır.

Bu seçimlerin sonucunda yapılan şu değer yükseliyor, şu fikir kaybediyor türünden değerlendirmelerin hiçbir kıymetinin olmadığını görüyorum. Kaybeden veya kazanan fikir, temsildeki kişilere göre değişiyor. Bence siyaset, sendika, ticaret vs. her alanda değişmeyen ve üstünlüğünü koruyan olgu, samimiyet ve tutarlılıktır. Böyle olmasaydı çok şey vadedenler açık ara kazanırdı.

Seçim sürecinde yaşananları ve seçim sonuçlarını, eğitim üzerinden değerlendirenlere hak veriyor ve en kalıcı sonuçların buradan çıkarılabileceğini düşünüyorum. Eğitimi, toplumsal dönüşümün en önemli argümanı olarak gören ve bu şekilde eğitim veren ülkeler; insanlığın geleceğini tehdit eden sapkın fikirler, terör tehdidi, din ve mukaddesat konularında, seçim süreci gibi hassas dönemlerde çözülmek, kargaşaya düşmek yerine tam anlamıyla kenetlenebilirler.

Şimdi hep beraber işimize yönelme ve kardeşçe geleceğe bakma vaktidir. Kavgadan, gerilimden kimseye bir fayda yoktur. Ne yapacaksak hep beraber ve bu topraklarda yapacağız. Batının ikiyüzlü tavrını hala göremeyenlerimiz, batı karşısında ezik kalıyorlar ne yazık ki.

Batılı sanatçıların, ödül törenlerinde ülkelerine sahip çıkmalarına karşılık bizim sanatçımızın ezik ve salondakiler karşısında kabul edilme çabası içinde yaptığı konuşmanın, arka planını çözdüğümüz ve el birliği ile aştığımız gün, seçimler sadece formaliteden ibaret olacaktır.

Bu seçim de tarih de göstermiştir ki kendi ülkesine sahip çıkanlar, milletine yabancılaşmayanlar ve tarihini, dinini, değerlerini yüceltenler ve çalışanlar kazanıyor. Hayırlı olsun, kolay gelsin…

Talat YAVUZ

Eğitim-Bir-Sen Genel Sekreteri

Bu yazı toplam 298 defa okunmuştur.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113