• BIST 10208.65
  • Altın 2395.066
  • Dolar 32.3403
  • Euro 34.7603
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

Sağlıklı beslenmeyi yaşam tarzı haline getirin

Sağlıklı beslenmeyi yaşam tarzı haline getirin
Pendik Şifa Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Burcu Şen, Pendikli mutlu anneler işbirliğiyle şölen tadınla bir kahvaltı etkinliği düzenledi.

Şölen Tadında Kahvaltı

Etkinliğe ilgi büyüktü. Yüksek katılımla gerçekleşen organizasyonda;  Obezite ve sağlıklı beslenmeden bahsedildi.  Bu tarz etkinlikleri gelenekselleştireceğini belirten Diyetisyen Burcu Şen, katılan katılamayıp gönlü burada olan tüm danışanlarına sevgilerini iletti.

Vücutta sağlığı bozacak ölçüde aşırı ve anormal yağ birikmesiyle oluşan obezitenin en büyük nedeninin vücut için ihtiyaç olandan daha fazla ve büyük ölçüde tüketimden kaynaklandığının üstünde duruldu.

Şen, Obezitenin uzun bir süreçte ortaya çıktığı gibi tedavisinin de uzun zaman gerektirdiğini,  herkesin metabolizma hızının farklı olduğunu ve oluşturulan sağlıklı beslenme programının kişiye özel olduğunun altı çizildi.

 Diyetisyen Burcu Şen’in Sağlıklı Beslenme tüyoları

            Sağlıklı Beslenme programında Doğru beslenme alışkanlıklarının kazandırılmasında ilk adımın size en kolay gelen adımdan başlanması  ve sonrasında devamlılığın sağlanması gerekir.  Bu alışkanlığın kazanılmasında sabırlı olmak gerektiğini 100 metre koşusu olarak değil de, uzun sürecek bir maraton olarak düşünülmelidir. 

             Bilinçsizce yapılan diyetler sağlık üzerine kalıcı hasarlar bırakabilir. Önemli olan sağlıklı beslenmeyi yaşam tarzı haline getirmektir.  Hedef;  kısa sürede çok hızlı kilo vermek değil uzun vadede sağlıklı kilo kaybetmek ve ulaşılan ağırlığı korumaktır.

            Problemin nereden olduğunu belirleyerek enerji yoğunluğu az yiyecek ve içeceklerin tüketiminin artırılması, enerji yoğunluğu fazla olan yiyeceklerin azaltılması gerekir,

            Neden yediğinize dikkat edin. Acıktığınız için mi yalnızlıktan mı, depresyondan mı yiyorsunuz farkına varılmalıdır.

            Porsiyon miktarını ayarlayın. Daha fazla posalı ve lifli gıdalarım tüketimini arttırmalıdır.

            Yavaş yavaş yemek yemeliyiz.  Eğer hızlı bir şekilde fazla tüketim yapılıyorsa uzun süre aç kalmış olup kan şekerinizde dalgalanmalar yaşanmış olabilir, ya da öğün atlanması yapılmış olabilir.

            Aç olmadığınız halde sizde yeme isteği uyandıran çevresel faktörlerin farkına varmayı ve onları kontrol etmek öğrenilmelidir.

Unutmayalım, Her madde toksindir, Toksin ile toksin olmayanı birbirinden ayıran dozdur.      

dsc_0003-019.jpg                                                               

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113