• BIST 10173.42
  • Altın 2445.956
  • Dolar 32.2822
  • Euro 34.9585
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

Penmab'tan tekerlekli sandalye yardımı

Penmab'tan tekerlekli sandalye yardımı
Pendik?li esnaf ve sanayicilerin dayanışma maksatlı kurduğu PENMAB ( Pendik Markalar Beraberliği ), Pendik'te ticari faaliyetleri desteklemenin yanı sıra sosyal yardım alanında da faaliyet yürütüyor.

Sosyal Yardım Faaliyetleriyle ilgili gazetemize bir açıklmama gönderen PENMAB Yönetim Kurulu, şu görüşlere yer verdi; "Son açıklanan resmi rakamlara göre Türkiye’de 9 milyona yakın engelli vatandaşımız yaşamaktadır. Yaklaşık 250.000 engelli vatandaşımızın ise ihtiyaçlarına uygun kişisel tekerlekli sandalye gereksinimi vardır.

Toplumumuzda genel kanı ise herhangi bir tekerlekli sandalyenin herhangi bir engelli vatandaşımızın derdine derman olacağı şeklindedir. Fakat gerçek olan şu ki tekerlekli sandalyelerin engelli vatandaşlarımıza yarar sağlaması için ebatlarının, tasarımının ve özelliklerinin tamamen kişiye özel olması gerekmektedir.

Uzun yıllardır engelli vatandaşlarımıza yönelik kapsamlı çalışmalar yürüten Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği, 1993 senesinden bu yana yaklaşık 30.000 engelliye ihtiyaçlarına uygun tekerlekli sandalye ulaştırmış bulunmaktadır.

Bizler de PENMAB ailesi olarak, ihtiyaç sahiplerine yönelik kampanyalar yürüten Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği ile ortak bir çalışmanın içerisine girdik. PENMAB ailesinin güzide üyelerinin katıldığı kampanya da gönüllülük esasına dayalı yardımlarımızı ihtiyaç sahibi engelli vatandaşlarımıza ilettik.

Bu anlamda bireysel ya da toplu olarak yardımlarını BEDD’ne iletmek isteyen kurum ya da vatandaşlarımız PENMAB ile irtibata geçebilirler.

Bu vesileyle engelli vatandaşlarımızın yaşam kalitesine katkıda bulunan değerli PENMAB üyelerine de gazeteniz aracılığı ile bir kere daha teşekkürlerimizi iletiriz."


  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113