• BIST 10158.63
  • Altın 2470.889
  • Dolar 32.1326
  • Euro 34.9943
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C

Pendik’te Kutlu Doğum Coşkusu

Pendik’te Kutlu Doğum Coşkusu
Pendik Müftülüğünün organize ettiği “Peygamberimiz ve İnsan Onuru” temalı kutlu doğum programı 15 nisan Pazartesi günü Yunus Emre Kültür Merkezi'nde büyük bir coşkuyla gerçekleşti.

14-20 Nisan Kutlu Doğum Haftası nedeniyle düzenlenen programın konuşmacısı Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Emekli Eğitim Görevlisi Prof. Dr. Emin Işık oldu. Kutlu Doğum Programına Pendik Kaymakamı Cafer Odabaş, Pendik Belediye Başkanı Kenan Şahin, Pendik Müftüsü Ziya Ersin, sivil toplum örgütü temsilcileri, öğrenciler, öğretmen ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Program Pendik Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi'nde Erenköy Kur'an kursu öğretmeni Yavuz Mutlu’nun  Kuran tilavetiyle başladı.

Sinevizyon gösterisinin ardından kürsüye gelen Pendik Müftüsü Ziya Ersin, "Bu önemli haftamızın öncelikle ülkemize, ilçemize, insanlığa ve hepimize hayırlar getirmesini niyaz ediyorum. Katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkürlerimi sunuyorum. Bu yılki kutlamalar için Diyanet İşleri Başkanlığımızın belirlediği tema insan onuru konusudur. Toplum olarak, ülke olarak insan onuru, unuttuğumuz bir konudur, önemli bir konudur.

Peygamberimizin dünyaya yaymış olduğu bu insanlık onuruna her zamankinden daha çok, bugün ihtiyacımız var. Umarım bu konuyu iyi anlatırız, iyi anlarız ve bu onurla yaşamıyı öğreniriz." ifadesinde bulundu.

Pendik Belediye Başkanı Kenan Şahin'de konuşmasında,  "Kainatı Yaratan Rabbimiz bizleri kendine kul olarak yarattı. Rabbimizi iyi tanımak, ona iyi bir kul olmak en önemli hedefimiz olmalı.

Allah'ın iyi bir kulu olabilmenin en önemli yolu ise Hazreti Muhammed'i anlamaktan geçmektedir. Biz kullar Efendimiz'i iyi anlar ve onun tavsiyelerine uyarsak, o zaman Allah'a iyi bir kul olma yolunda önemli mesafe katetmiş oluruz. Rabbimiz, bizleri Peygamberi iyi anlayan ve iyi bir kul olan insanlardan eylesin." şeklinde konuştu.

Pendik Kaymakamı Cafer Odabaş, "Böylesi önemli bir günde insanların biraraya gelerek, Hazreti Muhammed Efendimiz'i anlamak ve onu anlatma konulu programa katılmak her kula nasip olmaz. Bu çok önemli kutlu toplantıya katılımın kıymetini hepimiz iyi bilmeli ve değerini iyi anlamalıyız. Sevgili vatandaşlarımızın ve tüm İslam Alemi'nin Kutlu Doğum haftasını kutluyorum."dedi.

Pendik Müftüsü Ziya Ersin'in Emin Işık, Cafer Odabaş ve Kenan Şahin’e çicek takdiminin ardından kürsüye gelen Prof. Dr. Emin Işık, konferans verdi. Işık, "Allah’ı anlatmak çok kolay, Peygamberi anlatmak ise çok zordur. Biz şimdi bu zor olanı başarmaya çalışacağız." dedi.

HABER: YAŞAR ŞİMŞEK
















  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113