• BIST 10643.58
  • Altın 2504.005
  • Dolar 32.1989
  • Euro 34.8984
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 23 °C

Pendik'in problemlerini ortaya koyduk

Pendik'in problemlerini ortaya koyduk
5. Olağan kongresini tek liste olarak gerçekleştiren Saadet Partisi Pendik İlçe Başkanlığı İlçe Başkanı ve Başkanlık Divanı üyeleri yerel basınla tanışma maksatlı Cumartesi sabahı Ada Tesislerinde kahvaltılı bir sohbet gerçekleştirdi

Saadet’in Genç İlçe Başkanı ve Yardımcıları Basınla Kahvaltıda Buluştu

Kahvaltı programında konuşan İlçe Başkanı Mahmut Kılıç, “Pendik’imizin yerel medyasının büyük bir çoğunluğu geçen seçimlerde üzerine düşeni yerine getirmiştir.” dedi. Konuşmasına devam eden Kılıç şunları söyledi.

“Önemli bir yerel seçimi geride bıraktık. İnançlı ve fedakâr kadromuzla bütün imkânsızlıklarımıza rağmen muhteşem bir performans sergiledik. Bu vesileyle bir kez daha teşkilat mensuplarımızı tebrik ediyor, sizlere de teşekkür ediyorum. Ülke genelinde egemen güçlerin etkisiyle basın, partimize ve çalışmalarımıza ambargo uyguladı. Ancak yerel medyamızın büyük bir çoğunluğu tarafsız olarak partimize ve diğer partilere geniş ölçüde yer vererek üzerine düşeni yerine getirmiştir.”

DOĞRUYA DESTEK, YANLIŞA ŞİDDETLİ MUHALEFET

Bu seçim sürecinde kucaklayıcı olduk, hep doğruları söyledik. Pendik'in bütün problemlerini açık ve net bir şekilde ortaya koyduk. İlçemizde gerçekleştirilen israfa ve usulsüzlüklere dikkat çektik ve yeni Pendik için yapılması gerekenleri insanımıza aktardık.

Ancak bilindiği üzere 30 Mart seçimleri olağanüstü bir süreçte gerçekleşmiştir. Yerel seçim olmasına rağmen adayların ve projelerin seçimi olmamıştır. Halkımız sevdikleri ve inandıkları aday ve partilere rağmen bu olağanüstü şartlarının da etkisiyle farklı partilere oy vermiştir.

Her ne şekilde olursa olsun sizlerin vesilesi ile tekrar kazanan arkadaşımıza yeni dönemde başarılar diliyor, bu yeni dönemde israftan, usulsüzlükten ve kişiye özel uygulamalardan kaçınmalarını, adil bir yönetim sergilemelerini diliyorum. Seçim sürecinde ortaya koymuş olduğumuz projelerimizi uygulamalarında hiçbir sakınca görmüyor, hatta memnun olacağımızı belirtiyorum.

Bununla birlikte bütün hayırlı çalışmalarda üzerimize düşenleri yerine getirecek, ancak ilçemizde yaşayanların aleyhine uygulanacak her türlü icraatın karşısında çok ciddi bir muhalefet sergileyerek mücadele vereceğiz.

ÖNEMLİ OLAN ÜLKEMİZ VE PENDİK’İN MENFAATİDİR

İlçemizdeki diğer siyasi partilerimizde de kongre ve değişik vesilelerle yönetim kadrolarında bazı değişiklikler meydana gelmiştir. Kendilerini ziyaret etme imkânı bulamadığımız için arayarak bizzat tebrik ettik. Bu vesileyle yeni ilçe başkanlarını ve yönetimlerini tekrar tebrik ediyorum. Bizim için önemli olan düşünce farklılıklarımız değil, ortak noktamız olan Ülkemiz ve Pendik’in menfaati, geleceğidir. Bu anlamda temel konularda birlikte hareket etmememizden daha doğal bir şey olamaz. Hele hele ülkemizin içerisinde bulunduğu şu olumsuz şartlarda birlik ve beraberliğe daha fazla ihtiyacımız bulunmaktadır.

Ülkemiz basiretsiz yönetim kadroları vesilesiyle maalesef bölünme tehdidi ile karşı karşıyadır. Bir çözüm süreci ile halkımız kandırılıyor. Gelinen süreçte Güneydoğumuzdan hiç iyi haberler almıyoruz. O bölgede yakını olan, biraz haber izleyen durumun vahametini çok daha iyi bilmektedir. “Nedir bu çözüm süreci, mahiyetini bilen var mı?  Saadet Partisi olarak daha bu sürecin başında ‘Endişe ederiz ki bu politikanın sonu bölünmeye yol açacaktır’ demiştik. Çarşıya pazara sivil kıyafetle de olsa çıkan memurlarımız hemen şehit edilebiliyor. Zaman yine Milli Görüş’ü doğruladı. Acaba Hükümet’in amacı Güneydoğu’da özerk bir bölge kurmak mı? Bağımsız bir devlet inşa etmek mi? Ne yapılmak isteniyor, bunu millet bilmiyor.

Öte yandan son günlerde bir türlü gündemden düşmeyen yeni saray vatandaşı çığırından çıkarmıştır. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu, Türkiye’nin itibarından bahsediyor. Türkiye’nin itibarı Soma’da, Ermenek’te gömüldü. Yani itibar binada, sarayda değildir. Elbette binalara ihtiyaç olabilir ama öncelik binada değil, öncelik insanda olmalıdır. Tarihimize baktığımızda biz saraylara ne zaman önem vermişiz? İtibar kaybederken, devlet çökerken, Osmanlı yıkılırken...

Osmanlının ihtişamlı dönemlerinde komutanlar, padişahlar, sultanlar hep iş başında ve cephedeydi. Altı asırlık sürenin 500 yıllık döneminde sadece Dolmabahçe sarayı yapılmıştır ve oldukça mütevazıdır. Ama yıkıma doğru gidildiğinde, imparatorluk çökerken üstelik dış borçlarla Dolmabahçe sarayları yapılmıştır.

Durum şimdide farklı değildir. Borçla saray yapılmıştır. İnsanların akıllarıyla alay eder gibi sadece IMF’e borcu ödemekle tüm borçlar silinmiş gibi gösterilmektedir. Ancak Türkiye’nin 650-700 Milyar dolar borcu vardır. Doğan bebeklerin bile borçlu olduğunu bu dönemde hükümet saraylar peşinde koşmaktadır.

 

Ülkemizin sorunları maalesef bunlarla sınırlı değil. Gençlerimiz uyuşturucu bataklığının içine çekiliyor, İnanç değerlerimizle makara geçenler ödüllendiriliyor, yolsuzlukların üzeri örtülüyor….. bunları uzatmak mümkün ancak bu toplantımızın amacı sizlere Başkanlık Divanı üyelerimizi tanıtmak olduğu için bu gündemleri farklı çalışmalarımıza bırakıyor, Başkanlık Divanı arkadaşlarımı, gönüldaşlarımı sizlere takdim ediyorum.

 

BAŞKANLIK DİVANI:

Mahmut Kılıç – İlçe Başkanı

Muharrem Uzan – İlçe Başkan Yardımcısı

Yasin Kadıoğlu – Teşkilatlanmadan Sorumlu İlçe Başkan Yardımcısı

Abdullah Erdoğan – Seçim İşlerinden Sorumlu İlçe Başkan Yardımcısı

Ramazan Akıntı – Tanıtımdan Sorumlu İlçe Başkan Yardımcısı

Seyfi Sezer – Halkla İlişkilerden Sorumlu İlçe Başkan Yardımcısı

Muhsin Gece – Mahalli İdarelerden Sorumlu İlçe Başkan Yardımcısı

Murat Acar – Ekonomik İşlerden Sorumlu İlçe Başkan Yardımcısı

Bilal Çodur – Eğitimden Sorumlu İlçe Başkan Yardımcısı

Zülkif Kapukaya – Mali İşlerden Sorumlu İlçe Başkan Yardımcısı

İsa Uzun – Planlama ve Koordinasyondan Sorumlu İlçe Başkan Yardımcısı

Yusuf Güripek – Sosyal İşlerden Sorumlu İlçe Başkan Yardımcısı

Kemal Başarslan – Milko Kuruluşlarından Sorumlu İlçe Başkan Yardımcısı

Mehmet Karaca – Kadın Kollarından Sorumlu İlçe Başkan Yardımcısı

 

İsmail Akcan – Gençlik Kolları Başkanı, İlçe Başkan Yardımcısı






  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113