• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

Pendik'in adını dünyaya duyurdular

Pendik'in adını dünyaya duyurdular
Pendik Belediyesi?nin desteğiyle ve Başoğlu İnşaat ile Hacıbekir Lokum firmalarının sponsorluğunda Polonya?da düzenlenen Poznan Uluslararası Folklor Festivaline katılan PENFOLK kadrosu yurda başarıyla döndü.

                Geçen sene yarışmalı olarak düzenlenen festivalde halkoyunları ile en iyi koreografi ve koro ile en iyi sunum ödüllerini alarak bu sene onur konuğu olarak davet edilen Pendik Folklor Organizasyonları GSK Derneği bu sene yarışmasız olarak düzenlenen festivalde “Onur Plaketi” ile ödüllendirilerek festivale katılan diğer ülkelerin bir adım önüne geçti.

                THM Korosu Şef Nurettin Karakuş yönetiminde 2 bağlama, cümbüş, akordeon, zurna, davul ve ritim den oluşan kadrosuyla ve değerli koristleriyle izleyenlerin kulağının pasını sildi. Halk Oyunlarında ise Anadolumuzun her köşesinden zeybek, Kafkas, horon, halay, karşılama ve Seymen oyunlarını içeren bir kına gecesi koreografisi ve ayrıca Kırklareli roman düzenlemesiyle seyirciyle buluştu. Dernek Başkanı Mehmet Tuksal: “Dansçılarımız Müzisyenlerimiz ve Koristlerimizle bir festivalde hem sahnede hem sahne arkasında bir Türk’ün nasıl davranması gerektiğini katılan ülkelerin insanlarına gösterdik. Koro sunumumuz ve danslarımızla Finalde ayakta alkışlandık. Pendik Belediyesi’ni iyi temsil ettiğimize inanıyorum ki, Poznan Üniversitesi ve Belediyesi’nden bizim belediye başkanımıza selam ve onur plaketi getirdik.  Başta Pendik Belediyesi ve Başkan Yardımcıları ile Kültür Müdürlüğümüz olmak üzere destek veren tüm kişi kuruluş ve firmalara teşekkür ediyorum. Pendik’te halk oyunları ve halk müziği dalında eğitim almak sahneye çıkmak ve bizlerle birlikte ülkesini temsilen organizasyonlara katılmak isteyen herkesi Penfolk’a bekliyorum, bize www.penfolk.com veya 02163542045 - 05554812525 nolu telefonlardan ulaşabilirler.  ” dedi.

                Pendik’in kültür konulu derneklerinden PENFOLK’u başarılı çalışmalarından ötürü kutluyoruz.

               



  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113