• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 23 °C

Pendik Medyasından ahde vefa

Pendik Medyasından ahde vefa
Pendikli medya mensupları, Samanyolu Huzurevi'nde kalan, gazeteci Mahmut Kutun'u ziyaret etti.

Pendik İnsan Hakları Kurulu Huzurevi denetimlerinde basın temsilcisi olarak görev yapan Mehmet Tuksal ve Pendik Kaymakamlığı Hukuk İşleri Şefi Üstün Şensoy, Pendik Samanyolu huzurevi ve yaşlı bakım merkezinde kalan bir gazeteci ile karşılaşınca Pendikli yerel basın mensupları ile bir ziyaret planladılar.
PENDİKLİ GAZETECİLERDEN AHDE VEFA ÖRNEĞİ
      Pendik'in duyarlı gazetecileri bu sese kulak verdi ve Son Dakika Gazetesi imtiyaz Sahibi Enver Tuksal, Duyuru Gazetesi İmtiyaz Sahibi Ümit Kahyaoğlu, İstanbul Gazetesi İmtiyaz Sahibi Saki Akyüz, Bülten İstanbul Gazetesi İmtiyaz Sahibi Yalçın Bel ve Pendikli TV İmtiyaz Sahibi Samet Övüç ile birlikte Mehmet Tuksal ve Pendik  Kaymakamlığı Hukuk İşleri Şefi Üstün Şensoy  etkinlikte yer aldılar.

Gazeteci Mahmut Kutun, Hürriyet, Milliyet ve Sabah gazetelerinde mesleki hayat geçmişi olan, Bab-ı Ali kültürüne hakim, gazetecilik terimleriyle sohbet etmeyi seven kıvrak zekalı ve esprileriyle meslektaşlarını sanki akrabaları ziyaretine gelmişçesine karşılayan bir bir meslektaşımız. Baba Erzincanlı, Anne Malatyalı bir ailenin çocuğu. 
1967 doğumlu olan Kutun, MS Kas hastalığı sonrası mesleği bırakmak zorunda kalmış, ayrıldığı eşinden ve kızından uzakta ve kas hastalığı nedeniyle bakım ihtiyacı olduğu için Samanyolu Huzurevi ve Yaşlı Bakım Merkezine yerleşmiş. 
Pendikli Gazetecilerin çiçek ve pasta ikramlarını çay ve sohbetiyle zenginleştiren Mahmut Kutun gazeteciler ile tek tek gazetecilikten spora, siyasetten kendi özel hayatına bir çok konuda sohbet etti. Entelektüel birikimi ile ve esprileri ile de sohbeti renklendiren Kurun, gazetecilerin "bir isteğin var mı?"sorusunu 'sağlığıniz' diye içtenlikle cevaplandırırken kitap yazdığını ve bakımevindeki hemşire ve çalışanların da kendisine yardımcı olduğunu ancak kitabın baskı aşamasına geldiğinde destek beklediğini belirtti.

7a03f1ca-2000-404c-b22e-4938d2727937.jpg

     Mahmut Kutun gazeteci meslektaşları ile fotoğraf çektirip bu güzel buluşmayı sonsuzlaştırırken,  kendiyle aynı dili konuşan insanlarla sohbet etmekten olan mutluluğunu belirtip "Ayağınıza taş, gözünüze yaş değmesin" niyazında bulundu.
Gazeteci Saki Akyüz tarafından kendisine hediye edilen Pendikspor Forması ile de poz veren Mahmut Kutun, gazeteciler ile vedalaşırken bir sonraki görüşmenin sözünü de almayı ihmal etmedi. Gazeteciler, Pendik'teki bugün katılım sağlayamayan diğer meslektaşları adına da söz verip, belli aralıklar ile topluca ziyarete geleceklerinin sözünü verdiler ve bu güzel meslektaş buluşması sona erdi. Katılım sağlayan tüm basın mensuplarımızı tebrik ediyor, Mahmut Kutun ve benzeri bir çoğumuzun görmediği yada görmezden geldiği değerlerimizin tekrardan hakettiği değeri görmesini temenni ediyoruz.

HABER:MEHMET TUKSAL

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113