• BIST 10319.96
  • Altın 2465.437
  • Dolar 32.2606
  • Euro 35.0379
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C

Pendik-Kadıköy Metrosu 2014'te

Pendik-Kadıköy Metrosu 2014'te
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Metro çalışmasıyla 2014'te Metroya merhaba diyecek olan Pendik, ulaşımda tarihinin en büyük yatırımlarına ev sahipliği yapmış olacak.

 

 

 

Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, her alanda olduğu gibi ulaşımda da Pendik’e önemli yatırımlar gerçekleştirdi. Asfalt seriminden prestij caddelere, yeni yol ve kavşak çalışmalarından trafiği rahatlatan güzergâh değişimlerine yapılan her projeyle trafik sirkülasyonu rahat hale getirip sürücülere zaman ve yakıt tasarrufu sağlandı. Ayrıca İBB’nin Metro çalışmasıyla 2014’te Metroya merhaba diyecek olan Pendik, ulaşımda tarihinin en büyük yatırımlarına ev sahipliği yapmış olacak.   

 

 

 

Toplam uzunluğu 22 kilometre olan Kadıköy-Kartal Metro Hattı Pendik’e kadar uzanıyor. Bu kapsamda devam eden çalışmalar Kaynarca’ya kadar ulaştı.  Yakacık, Pendik ve Tavşantepe İstasyonları yapım aşamasında olurken elektromekanik sistem ise yapılacak ihale sonrası tünellere döşenecek. Pendik-Kadıköy Metrosu iki yıl içinde hizmete girecek. Böylece Anadolu Yakası’ndaki Metronun uzunluğu 26,5 km’yi bulacak.

 

 

 

32 prestij cadde

Pendik’te vatandaşlarca rağbet gören önemli caddelerin modern bir görünüm kazanması adına gerçekleştirilen çalışmalarda, Pendik Merkez caddelerinden birçok mahalledeki en işlek cadde ve sokaklara kadar toplamda 32 prestij cadde çalışma gerçekleşti. Yeni yüzüyle şehre yakışan bir görünüme kavuşan cadde ve sokaklar, AB standartlarında kaldırımları, hoş görünümü, gece ışıklandırmaları ve engelliler için özel tasarlanmış kaldırım şeritleriyle donatıldı. Vatandaşların oldukça memnun olduğu prestij cadde çalışmaları, cadde üzerindeki esnafın yüzünü güldürüyor.

 

 

199 yeni yol, 85 cadde ve sokakta genişletme

Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, göreve geldiği günden bu güne 4 yılda ulaşım alanında önemli çalışma ve yatırımlara imza attı. Şehrin yoğun nüfusuna rağmen gerçekleştirmiş olduğu yeni yol yapımı ve yol genişletme çalışmalarıyla şehrin trafiği için önemli bir kolaylık sağladı. Bugüne kadar 85 cadde ve sokakta genişletme çalışması yapılırken şehre 199 yeni yol kazandırıldı

 

 

 

20 kavşak çalışması

Pendik Belediyesinin ulaşımda gerçekleştirdiği yatırımların yanında İstanbul Büyükşehir Belediyesiyle koordineli yürütülen yatırımlar da mevcut. Pendik Belediyesinin yoğun girişimleriyle büyükşehir belediyesi tarafından gerçekleştirilen kavşak çalışmaları, işlek ulaşım akslarına rahatlık sağladı.  Tavşantepe, Esenyalı ve Dolayoba Kavşak Çalışmaları başta olmak üzere 20 kavşak çalışması trafiğe can veriyor.

 

 

 

 

600 km asfalt

Ulaşım alanında önemli yatırımlara imza atan Pendik Belediyesi,   4 yılda dile kolay 600 km asfalt serimi gerçekleştirdi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Pendik Belediyesi asfalt seriminde bu süre zarfında rekor kırarak toplamda 700 bin ton asfalt Pendik yollarına serildi.

 






  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113