• BIST 9431.16
  • Altın 2499.059
  • Dolar 32.5976
  • Euro 34.8021
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

Pazartesi’den Pazartesi’ye

Talat Yavuz

•••BİZ YAPARIZ•••

Salgının gölgesinde sıkıntılarla geçen bir öğretim yılını daha geride bırakıyoruz. Haziran ayı, kısır geçen bir yıla inat önemli gelişmelere sahne oldu. LGS, İlksan, yönetici görevlendirmeleri derken, MEB yine şaşırtmadı, öğrenci ve öğretmenleri günler süren belirsizliğe mahkûm etti.

Dersler ne zaman bitecek, telafi nasıl olacak soruları cevaplarını ararken, LGS tartışmaları arada kayboluverdi. Hâlbuki bu tartışma doğru yönetilebilseydi güzel sonuçlar verebilirdi. Bu tartışmayı bir sistem arayışı olarak tekrar başlatmanın bir yolu mutlaka bulunmalıdır.

Haziran ayının önemli gündem başlıklarından biri de dört ve sekiz yılı dolan idareciler oldu. Uygulaması bir hayli zor olan yönetmelik, kılavuz yayınlanmadan el yordamı ile uygulanınca, mahkeme salonlarına taşınacak birçok sıkıntı yaşandı. Son anda yapılan süre uzatımı ile tercihlerini yenileyebilenler, daha önce tercih yapanlara açıktan operasyon yaptı.

Bir zamanlar, eleştirilerimize karşı MEB’in yılmaz bekçiliğini yapanların, şimdilerde saf değiştirdiğini görüyoruz. Sansasyonel haberlerin ardı arkası kesilmiyor. Küçük düşürücü haberler, çelişkili bilgiler, şantaj kokan tehditlere bakılırsa, her suç ortaklığının sonundaki doğal yol ayrımına gelindiğini görüyoruz.

Haziran ayının manşeti ise İlksan seçimleri oldu. Seçim sonuçlarını bir sendika başkanının, matematiğin bütün denklemlerini çaresiz bırakan değerlendirmesine şahit olduk. İzafiyet teorisi bile çözemiyor bu durumu. Bu yüksek zekâ! ürünü değerlendirmenin bile İlksan’da değişime engel olmaya yetmeyeceğini görmekteyiz.

Şimdi sıra toplu sözleşmeye geldi. Konuştuğumuz herkes bu toplu sözleşmenin çok önemli olduğunu söylüyor. Her toplu sözleşme önemli ve her toplu sözleşme sonrası bazıları aynı yıkım manşetlerini atıyorlar. Bu yıl belki sürece dâhil olurlarsa hesap yapmayı da öğrenirler diye; “Memur Sen ile beraber hareket etmeye,” davet ettik. Çalışanların, masada kendilerini oturmaya layık gördüğü kenardaki yeri hiçbir zaman beğenmeyen bir konfederasyon, teklifimizi baştan reddetti. Diğerinin İlksan seçiminden sonra ne yapacağını hep beraber göreceğiz.

Haziran ayı ile normalleşme yolunda önemli mesafe aldık ve giderek her alanda tempo tutuyoruz. Yeni bir heyecana ihtiyaç var. Üç yıldır üzerimize serpilen ölü toprağından kurtularak, eğitimde ve birçok alanda yeni arayışların, büyük hamlelerin arifesinde gibiyiz. Yaptıklarımız şunu gösteriyor ki “Biz Yaparız” deyince yapıyoruz. Her türlü zorluğa rağmen çok önemli işler başardık.

Herkesten alın terimize, emeğimize saygı duymasını bekliyoruz. İlksan seçimleri de gösterdi ki vicdanlar, her türlü oyuna rağmen doğruya sahip çıkıyor. İstediğiniz kadar karalayın, iftira atın, yalan söyleyin, erteleyin bir gün mutlaka gerçeklerle yüzleşiyorsunuz.

Her anlamda yeni dönem hayırlı olsun Algı, şirinlik ve belirsizlikler dönemi bitmiş, gerçeklerin konuşulduğu ve konuşulacağı dönem başlamıştır. Hayırlı olsun…

Bu yazı toplam 627 defa okunmuştur.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113