• BIST 10055.98
  • Altın 2420.658
  • Dolar 32.2925
  • Euro 34.7642
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 7 °C

Otluoğlu'ndan stajyer öğretmenlere

Otluoğlu'ndan stajyer öğretmenlere
Mesleğe yeni başlayan stajyer öğretmenlere Mehmet Akif Ersoy Sanat Merkezi'nde seminer verildi.

Mehmet Akif Ersoy Sanat Merkezi'nde 31 ekim cuma günü gerçekleştirilen seminerde Pendik Milli Eğitim Şube Müdürü Coşkun Otluoğlu, mesleğe yeni başlayan stajyer öğretmenlere çeşitli konularda neler yapması gerektiğini anlattı.

 Millî Eğitim Bakanlığı tarafından 19 Eylül 2014 tarihinde ilk kez atanan öğretmenlerin uyum eğitimi yapıldı.

     Öğretmenlik Mesleğin’de Etik ve Millî Eğitimin Kurumsal Yapısı konularındaki eğitim Mehmet Akif Kültür Merkezi’nde Millî Eğitim Şube Müdürleri Coşkun OTLUOĞLU ve Hüseyin GÖZTOK tarafından gerçekleştirildi.

            Aday Öğretmenlere Öğretmenlik Mesleğinde Etik konusunda konuşan Millî Eğitim Şube Müdürü Coşkun OTLUOĞLU şunları söyledi: “Millî Eğitim Bakanlığımız yaptığı çalışmalarla öğretmenlik mesleğinin saygınlığını toplum üzerinde hissettirmek ve kaliteyi yükseltmek için çeşitli çalışmalar yapıyor. Bunlardan biri de öğretmenlerin mesleklerinde donanımlı ve mesleklerini severek yapacakları gönüllü bir iş haline getirmeleri için çalışıyor. Yeni yetişen ve mesleğe başlayan öğretmenlere önemli görevler düşmektedir. Atatürk’ün dediği gibi yeni nesil öğretmenlerin eseri olacaktır. Günümüzde öğretmenin varlığının yanında çevresel etkenler ve medya ile internetin sosyal medyanın öğrenciler üzerinde önemli etkileri var. Bu nedenle mesleği sadece işimiz değil bir de aşkımız olarak bakmalıyız. Sevginin ve disiplinin olmadığı bir yerde eğitimde başarı beklenemez. Dolayısıyla öğretmenler meseleye bir dava olarak bakmak zorundadırlar. Türkiye’nin güçlenmesi, istikrarlı büyümesi için yeni yetişen nesil öğretmenlerin emekleriyle ve öğretmenlerin omuzlarında yükselecektir.

            Etik değerlerin yanında sizlere 657 Devlet Kanun’dan ve Adab-ı Muaşeret kurallarından bahsedeceğim. Öğretmen çok iyi bir model olmadığı sürece her bir çocuğu bir dünya görmediği sürece ve toplum ile bireyin barışık olmadığı sürece eğitimde istenen başarı elde edilemez. Necip Fazıl’ın bir şiirinde:

            “Fertle toplum arası kalkacak artık güreş

            Herkes tek tek sırtına toplumu bindirecek.”

            Millî Eğitimin Kurumsal yapısı hakkında konuşan İlçe Millî Eğitim Şube Müdürü Hüseyin GÖZTOK İl Millî Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü’nün kurumsal yapısını tanıttı.

 

            Eğitim öğretmenlerin soruları ve bu sorulara verilen cevaplarla son buldu.



  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113