• BIST 10713.83
  • Altın 2520.704
  • Dolar 32.1973
  • Euro 35.0038
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 24 °C

Ömer Çam'da Umre Heyecanı

Ömer Çam'da Umre Heyecanı
Pendik Ömer Çam Erkek Anadolu İmam-Hatip Lisesi öğrencileri arasında ??Ezbere Âyet Okuma Yarışması??na katılan 40 öğrenci Umre Ziyareti ile ödüllendirildi.

Umre Ziyareti ile ödüllendirilen Pendik Ömer Çam Erkek Anadolu İmam-Hatip Lisesinden 40 öğrenci ve üç öğretmen 26 Haziran-06 Temmuz tarihleri arası Umre Ziyaretinde bulunmak üzere kutsal yolculuklarına törenle uğurlandılar.

Umre Yolcusu Öğrencilere Seminer Verildi

                Umre yolculuğuna çıkmadan önce Pendik Ömer Çam Erkek Anadolu İmam-Hatip Lisesi Konferans Salonunda Pendik Yeşilbağlar-Sancak Camii İmam-Hatibi Bahattin Akçay tarafından Umre Ziyareti ile ilgili bilgilendirme Semineri verildi. Akçay Hoca Umre ile ilgili yapılması gereken dini kuralları bir-bir anlattı. Yolculuk sırasında yapmaları icap eden tekbir, telbiye ve duaları tekrar ettirdikten sonra; ‘’Bu yolculuğunuz gafletten uyanmamıza, ülkemizin ve milletimizin huzur ve refahına vesile olmasını Cenabı Allahtan niyaz ediyorum’’ dedi.

Uğurlama Sırasında Duygulu Anlar Yaşandı

                Okul önünde toplanan veli ve öğrencilere hitaben bir konuşma yapan Pendik Ömer Çam Erkek Anadolu İmam-Hatip Lisesi Müdürü İhsan Erkul ‘’Ezbere Âyet Okuma Yarışmamıza başından beri destek verip bu organizasyonun mükemmel bir şekilde sonuçlanmasında büyük desteği olan Pendik Belediye Başkanı Salih Kenan Şahin Bey’e ve öğrencilerimizin bu kutsal yolculukla ödüllendirilmelerine vesile olan Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı Bey’e canı gönülden teşekkür ediyorum’’ dedi.

              Öğrencilere nasihatlerde bulunan Erkul; ‘’Kur’anla başladık. Kur’anın bereketi, anne ve babalara büyük bir şevk vesilesi. Kutsal Beldelerin kıymetini bilin. Sizlerden dua bekliyoruz. Kabede, Ravza-i Mutahharada ve Beytullahta bize dua edin. Ülkemiz için, Ümmeti Muhammed için bol-bol dua edin. Dönüşünüz dönüm noktası olsun. Yolunuz açık, ibadetleriniz kabul olsun inşaallah’’ dedi. 

                Umre Yolcusu öğrenciler aileleriyle vedalaşırken duygu dolu anlarda yaşandı. Bazı veli ve öğrenciler gözyaşlarını tutamadılar. Toplu halde yapılan duaların ardından tekbir, telbiye ve salavatlar getirilerek iki otobüse bindirilip Atatürk Hava Limanından yolcu edilmek üzere uğurlandılar.

                Umre yolcusu öğrencilere Pendik Ömer Çam Erkek Anadolu İmam-Hatip Lisesi Müdür Baş Yardımcısı Nazım Genç, Meslek Dersleri Öğretmenlerinden Avni Altaş ve Sezgin Çakır refakat edecekler.

                Haber:Abdullah YADİGAR









Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113