• BIST 10170.81
  • Altın 2459.504
  • Dolar 32.277
  • Euro 34.9682
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C

Okullara şimdiye kadar böyle yatırım yapılmamıştı

Okullara şimdiye kadar böyle yatırım yapılmamıştı
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, 'Eğitim Kenti Tuzla' vizyonunda 56 okulda binlerce öğrencinin zihinsel ve fiziksel gelişimine katkı sağlayacak açık alan masa tenisi, basketbol potası ve bahçe satranç takımını hizmete sundu.

Eğitim Kenti Tuzla’da Okulların Çehresi Değişiyor

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, 'Eğitim Kenti Tuzla' vizyonunda 56 okulda binlerce öğrencinin zihinsel ve fiziksel gelişimine katkı sağlayacak açık alan masa tenisi, basketbol potası ve bahçe satranç takımını hizmete sundu.
Tuzla Belediyesi, eğitime desteğini sürdürüyor. Tuzla Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından Tuzla’da 56 okula 57 açık alan masa tenisi, 57 basketbol potası, 53 bahçe satranç takımı temini ve kurulumu yapıldı. Okullara yapılan çalışmaların toplu açılış töreni, aynı proje kapsamında pilot okul seçilen Halil Türkkan İmam Hatip Ortaokulu’nda gerçekleştirildi. Törene Tuzla Kaymakamı Ali Rıza Çalışır, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, AK Parti Tuzla İlçe Başkanı Sebahattin Demirci, AK Parti Tuzla İlçe Kadın Kolları Başkanı Derya Bacacı, Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alireisoğlu, Tuzla Belediyesi Başkan Yardımcıları, Tuzla Belediyesi Meclis Üyeleri, Tuzla Belediyesi Birim Müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve velileri katıldı.

sa-egisiyor-(1).png

Alireisoğlu, Başkan Yazıcı’ya Teşekkür Etti
Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alireisoğlu, törende yaptığı konuşmada Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’ya teşekkür etti. Alireisoğlu, “Okullarımıza sosyal duyarlılığının gereği güzel sportif aktiviteleri, donanımları ekleyen Tuzla Belediye Başkanımız Dr. Şadi Yazıcı’ya hepiniz adına teşekkür ediyorum. Sayın Başkanımızın bu alanda da güçlü hizmetinin devam edeceğinize olan inancımı buradan tekrarlıyorum” dedi.

saaa-gisiyor-(3).png

Eğitim Çalışmalarımızı ve Yatırımlarımızı Geliştiriyoruz
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Başbakanlığı döneminde okulların daha yeşil ve yaşanabilir olması için başlattığı projenin okullardaki çevre düzenlemeleri çalışmalarında temel oluşturduğunu söyledi. Okullardaki çevre düzenlemelerini Tuzla Kaymakamlığı ve Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile koordine olarak gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Yazıcı, “Biz, “İlim Çin’de de olsa alınız. Alimin uykusu cahilin yaşantısından daha değerlidir. Bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum” diyen bir medeniyetin evlatlarıyız. Bu bilinçle hizmete eğitime önem vererek başladık. Bizler hizmetlerimizi bu minvalde devem ettiriyoruz. Biz belediyeciliğin aslında çok fazla ilgilenmediği eğitim kısmına çok önem verdik. Gençlerimiz, bizim için çok önemli. Çünkü çocuklarımızın, gençlerimizin eğitimine vereceğimiz her desteğin bu ülkeye, bu millete en güzel hizmet olduğuna inandığımız için biz bunu yaptık. Eğitim çalışmalarımızı, eğitime yatırımları hep geliştiriyoruz. Okullarımıza destek vererek eğitim kalitesini arttırmaya çalıştık” dedi.
Başkan Yazıcı, öğrencilere “Ailenize, milletimize ve ülkemize hayırlı bir evlat olabilmek için kendinizi iyi yetiştirin” nasihatinde bulundu.

saasiisiyor-(6).png

Sanal Oyunlar Yerine Beden Eğitimi
Tuzla Kaymakamı Ali Rıza Çalışır da konuşmasında “Bugün bu programda 56 okula yapılan hizmetin duyurusunu gerçekleştiriyoruz. Tüm okullarımızda bu imkanları sunan Tuzla Belediye Başkanımıza ve şahsında değerli arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Eğitim kurumları biliyorsunuz sadece binadan ibaret değil. Eğitim kurumları, her çocuklarımızı geleceğe hazırlayacak imkanlarımızı sunmaya çalıştığımız yerler. Akıllı telefonlar, elektronik cihazlar çok önemli ama onlarda sanal oyunlar oynamak yerine bu imkanlarla tertemiz açık havada fiziğinizi, bedeninizi ve zihninizi bilgilendirmiş ve bu vesileyle geliştirmiş olacaksınız. Sizler için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Geleceğimizi sizlere emanet ediyoruz ve sizlerin bu pırıl pırıl gözleriniz ve yüreğinizle geleceğimize güvenle, emin adımlarla yürüyoruz” ifadesini kullandı.

Protokol Öğrencilerle Maç Yaptı
Açılışın ardından protokol ve öğrenciler açık alan spor sahalarında müsabaka yaptı. Tuzla Kaymakamı Ali Rıza Çalışır, öğrenci Eren Gürel ile masa tenisi oynadı. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı da Bahadır Sarıgül ile satranç oynadı. Organizasyonun finalinde okulun basketbol takımı ile protokol, basket atışları gerçekleştirdi.

Pilot Okulda Yapılanlar
Tuzla Belediyesi, açılışın gerçekleştirildiği pilot okul Halil Türkkan İmam Hatip Ortaokulu’na 2 adet basketbol potası, 1 adet açık alan masa tenisi, 1 adet açık alan satranç takımı kurdu. Okulda bulunan sera içerisine toprak ve gübre takviyesi yapılarak öğrencilerin kullanabileceği hobi bahçesi oluşturuldu. Öğrencilerin hayvanları daha iyi tanıyabilmeleri için mevcut hayvanat bahçesi iyileştirildi ve yürüyüş yolu yapılarak düzenli bir hale getirildi. Öğrencilerin doğayla iç içe yaşamalarını sağlamak amacıyla 135 m2 rulo çim serildi. 135 adet altuni taflan, 50 adet gül, 6 adet berberis, 30 kasa mevsimlik çiçek dikimi ve 40 metrelik yürüyüş yolu ile peyzaj düzenleme çalışması yapıldı. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113