• BIST 10082.77
  • Altın 2430.881
  • Dolar 32.3957
  • Euro 34.7576
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 15 °C

Nihat Hatipoğlu'ndan silahlanma açıklaması!

Nihat Hatipoğlu'ndan silahlanma açıklaması!
İsrail'in katliamı devam ederken İlahiyatçı Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, Ensonhaber'e özel röportaj verdi.

İslam aleminin son durumunu ve Türkiye'nin yaşanan drama göstermiş olduğu tepkiyi yorumlayan Hatipoğlu, İslam dünyasının bir ve beraber hareket etmesi gerektiğini söyledi. Nihat Hatipoğlu, şu ifadeleri kullandı:

Faydalı ilim, dinin kaybettiği yitiğidir. Çin’de de ilmi arayın diyor hadiste, bilimsel bütün faaliyetler dinin öngördüğü şeylerdir. Mesela bir yerde hastalık yayılır da doktor oraya yetişmemişse o bölgenin hepsi bundan sorumlu olur. Dinin, ilme ve eğitime verdiği önemi başka bir sistemde görme imkanınız mümkün değildir. İslam aleminde Müslümanlar yıllarca gereksiz şeylerle meşgul oldular. Ülkeler yeni yeni kendilerine gelmeye başladılar ve dünyada sorgulayan ilk ülke Türkiye oldu.

Silah sanayi ile diğer konularda Türkiye sorgulamaya başladı. İslam alemi bugün Gazze’de yaşanan olaylardan sonra hala sorgulayamadı. 33 Arap ülkesinden ateşkes talebi gelecek, 4 ülke ateşkesin karşısında yer aldı. Bunların sorgulanması gerekiyor. Dini sorgulamaya başladılar, dinin ilk emri okudur. İlim öğrenin diyen bir Peygamberimiz var ama şu an kendilerine çelme takmaya çalışan bir ümmet var.

SİLAHLARIMIZ OLMALI AMA ÖLDÜRMEK İÇİN DEĞİL, ÖLMEMEK İÇİN

İyi ki Türkiye var. Bunu çok samimi söylüyorum. Türkiye de olmasa bunlar tamamen darmaduman olacaklar. İmamesi kaybolan tesbih tanesi gibi kaybolup gidecekler. Çok daha ileri gitmemiz gerekiyor. Silahlarımız olmalı, uçak gemilerimiz olmalı ama öldürmek için değil ölmemek için. Gücünüzle, şımarık olan ülkelere karşı bende varım demeniz için güçlü olmalısınız.

Türkiye’nin çabaları olmasa Avrupa’da sokağa dökülen insanlar olmayacak. Ben bu günlerde bütün haber sitelerini tebrik ediyorum. En azından Gazze’de olanları dünya kamuoyuna sunabilme imkanları yakaladılar, bu çok önemli. Yoksa insanlar İsrail’in uydurduğu hikayelere inanacaktı. Asker sivili öldürmez, çocuğu öldürmez.

2023 yılında bombalarla hastaneleri, sivilleri perişan ediyoruz. Hani sevgi vardı. Avrupa’nın en medeni sanılanları İslam’ın çok gerisindeler. Uzun süre sesleri çıkmadı. Ama kendilerine bir şey olursa kıyamet kopuyor. İslam bol geliyor bu dünyaya. Gelecek yüzyıllarda manzara hep böyle olmayacak, devran dönecek. Gelecek asırlarda en çok konuşulacak isim Hz Muhammed (sav) olacak.

İnsanlar henüz daha peygamberi keşfetmediler. Güçlü olduğunuz zaman yumruğunuz itibarlı olur. 5 tane ülke dünyanın kabadayısı gibi. Hiçbir karar çıkmıyor hemen veto ediyorlar. İslam alemi toparlanmalı ama bu lafta değil gerçekte olmalı. Kaynak:Yeniakit

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113