MEB, kontrolden çıkmış uzay aracı gibi savruluyor. Dönüştürmesi beklenen sistem MEB’i adeta esir almış durumda. Yapılan açıklamalara ve atılan adımlara bakılırsa kontrolden çıkan uzay aracının nereye çarpacağını kimse kestiremiyor.
LGS tartışmalarının sınava dayalı sistemin sebep olduğu dramı gün yüzüne çıkardığı bu günlerde meslek liseleri için açıklanan, akademik pakete bakar mısınız? On ikinci sınıfa gelmiş meslek lisesi öğrencisine, yoğun beceri eğitimi yanında, haftada 31 saat akademik ders yükleyerek üniversite sınavına hazırlayacak dâhice bir model bu!
Günlerce öğrenme kayıplarını tartıştık. Telafi eğitimlerini konuştuk. Ancak gördük ki bakanlığımız bütün bu tartışmalardan sadece iki sonuca ulaşmış: Öğrencileri sınava hazırlamak ve yaz etkinliği düzenlemek. Sayın Bakan: “Her ay örnek sorular yayınlıyoruz. Her çocuğumuz için bir imkân oluşturduk ve soru paketleri ulaştırılıyor." diyor.
Okulların değersiz, sınav hazırlıklarının çok şey olduğu eski dönemde ne yapılıyorsa, aynısı bugün de yapılıyor. Sınavda çıkan soruların aynısı bir yayın şirketinin çözdüğü soru olabiliyor. Dereceye giren öğrenciler ve özel okullar afişe ediliyor. Biz bu tür uygulamalardan kurtulalım derken sonuçları çok daha ağır sınavlar çocuklarımızın hayatını karartmaya devam ediyor.
Bakanlık yetkilileri, sürekli bir şeyler üretiyormuş ve kamuoyundan çok büyük takdir görüyormuş gibi yaparken, gerçeklerden ne kadar uzaklaştıklarının farkına bile varamıyor. LGS sonrası tepki çığ gibi büyümüş, içlerinde bir tane bile eğitimci olmayan ölçme değerlendirme ekibi tartışılırken, sayın bakan; “Türkiye’nin en güçlü ölçme değerlendirme ekibi bizde, tıkır tıkır işleyen bir sınav yaptık.” diyebiliyor. Kim ne derse desin, bildiğini ısrarla söyleyen bir yönetim anlayışı çoktan bitti halbuki.
Salgın sürecinin başından beri yaşanan belirsizlikler, çelişkili açıklamalar, öğretmenleri ve öğrencileri çileden çıkaran uygulamalar bitmek tükenmek bilmiyor. Okulların ne zaman kapanacağına bile karar veremedik. Öğrenciler karnelerini, 18 Haziran’da e-okuldan görebilecek, 2 Temmuz’da okullarından alabilecekler.
Bakanlığımız herhangi bir konuda eleştiri aldığında, kamuoyu önüne eleştirileri unutturacak yeni bir icatla çıkıyor. Yeni icadın ne olduğunu öğrenene kadar zaten kimsede bir hal kalmıyor. Son buluş telafi eğitimi oldu. Ders mi yapılacak, sosyal etkinlik mi derken öğrendik ki isteyen herkes her istediğini yapabilecekmiş.
İki yıldır okuldan uzak kalan öğrenci, Türkiye şartlarında yaz tatilinde, gittiği başka bir ilde okula gidecek, tatile gitmeyen o okulun fedakâr öğretmeni bu öğrenciye istediği etkinliği yapacakmış. Süper proje, çok yakında; “Beş yüz bin öğretmen, beş milyon öğrenciyle telafi eğitimi yapıyor, her biri öyle enerji dolu ki.” haberlerini göreceğiz, çok yakın, demedi demeyin.
Koordinasyonunu kaybetmiş bakanlık birimleri, birbirinden bağımsız açıkladıkları proje ve etkinliklerle adeta bizi oyalıyorlar. Problemleri yok sayıyorlar. Yönetici görevlendirme sürecinin her adımında skandal uygulamalar yaşandı, ses yok. LGS yine öyle. Ancak hiçbir problem yokmuş ve her şey mükemmel gidiyormuş gibi yapmaya devam ediyorlar. Üç yüz bin öğretmene masal anlatma kursu vermiş bakanlığımız, beş yüz bin öğretmenle görüşme yapılmış, çözülmedik problem mi kalır?
Bir tavsiye ile bitirelim, ne olur bu yaz tatilinde olsun hiçbir proje üretmeyin, durun biraz, insanları rahat bırakın. Bir nefes alın, kendinize dönün, organizasyonunuzu gözden geçirin. Aşağıdakilerin işlerini yapmaktan vazgeçip, kendi işinize odaklanın. Küçük işlere büyük anlamlar yüklemeyin. İnsanlara her gün oyalanacakları, bulmaca gibi yeni bir şeyler söylemek zorunda değilsiniz.
- BIST 13509.76
- Altın 6820.21
- Dolar 48.667
- Euro 55.9784
- İstanbul 20 °C
- Ankara 18 °C
- “Akif Manaf Sağlık ve Barış Ödülü” Şimdi de Belarus’ta
- Kaymakam Yıldız'dan AHİSİAD'a ziyaret
- Çolakoğlu Metalurji’den Eğitime Güçlü Destek
- Tekstilde daralmanın merkezinde sipariş var
- 11. Pendik Kitap Fuarı Kapılarını Açıyor
- “28. İş’te Pendik Buluşmaları” Sona Erdi
- 36 YILLIK SIR “AHVAL” OLDU!
- ÇOCUKLARIMIZIN GELECEĞİ, TÜRKİYE’NİN GELECEĞİDİR
- İzmir'in Kurtuluş Coşkusu Asfaltlara Yazıldı: Rekorların ve Zaferin Maratonu
- 30 ÜLKEDEN 120 DÖVÜŞÇÜ İSTANBUL'DA BULUŞUYOR!
- AHİSİAD Başkanı Çam'dan Devlet Bahçeli'ye ziyaret
- Uçurtmalar Gazzeli Çocuklar için Uçtu
- Yeni Eğitim Öğretim Yılı Törenle Başladı
- Mehmet Aydın'dan Yeni Eğitim-Öğretim Yılı Mesajı
- Çayınızı Ne Kadar Sıcak İçiyorsunuz? Yemek Borusu Sağlığına Dikkat
NE OLUR RAHAT BIRAKIN!

Bu yazı toplam 1085 defa okunmuştur.
Haber Detay 01 - 670 * 60 BANNER
Yazarın Diğer Yazıları
- Pazartesi'den Pazartesi'ye14 Eylül 2026 Pazartesi 10:55
- NASIL BİR YIL?07 Eylül 2026 Pazartesi 13:51
- SENDİKAMIZDAN ÖRNEK ALINACAK SEÇİM SİSTEMİ31 Ağustos 2026 Pazartesi 11:32
- ÖNLÜK MESELESİ24 Ağustos 2026 Pazartesi 11:20
- KİM HAKLI, KİM MAĞDUR?▪︎▪︎▪︎17 Ağustos 2026 Pazartesi 15:10
- VİZYON MESELESİ10 Ağustos 2026 Pazartesi 11:11
- EĞİTİM BİR SEN YAPAR03 Ağustos 2026 Pazartesi 11:43
- SUÇA SÜRÜKLEYEN BÜYÜKLER!27 Temmuz 2026 Pazartesi 12:02
- ŞAPKADAN BEREYE BİR MÜCADELE ÖYKÜSÜ20 Temmuz 2026 Pazartesi 12:31
- SİNCANLI MÜDÜR NE DİYOR!13 Temmuz 2026 Pazartesi 12:39
- HEPİMİZE TATİL ÖDEVİ 29 Haziran 2026 Pazartesi 10:52
ÖNE ÇIKANLAR
“Akif Manaf Sağlık ve Barış Ödülü” Şimdi de Belarus’ta
36 YILLIK SIR “AHVAL” OLDU!
30 ÜLKEDEN 120 DÖVÜŞÇÜ İSTANBUL'DA BULUŞUYOR!
Mehmet Aydın'dan Yeni Eğitim-Öğretim Yılı Mesajı
1 Kilo Zeytin 77 Bin Liraya Satıldı
Pendik'te Gazzeli Çocuklara Destek Etkinliği
28. İş’te Pendik Buluşmaları Başlıyor
Emre Günaydın'dan Yeni Eğitim-Öğretim Yılı Mesajı
Kızılay'ın Kan Bağışına En Çok Gençler Destek Veriyor
"Akif Manaf Sağlık ve Barış Ödülü” Şimdi de Fransa’da
İsmail Kartal geri adım atmadı! Yollar ayrıldı!
Ahmet Cin “Geleneksel Sanatçılar Buluşması”na Katılan Sanatçılarla buluştu
ŞİŞLİ BELEDİYESİ’NDEN ENGELLERİ AŞAN KAMP DESTEĞİ
Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri ihracatı 7,9 milyar dolar
Sultanbeyli'de rehber öğretmenler toplantısı
Tahliller Normal Ama Şikâyetler Geçmiyor!
AHMET ŞAFAK’TAN KAYSERİ’DE 110 BİN KİŞİLİK REKOR KONSER
UZMAN DOKTORDAN OKUL ÇAĞINDAKİ ÇOCUKLARA ÖNERİLER...
Demir-çelik ihracatında ağustos atağı
Pendikli İlhan Öney vefat etti
1/20
12345678
- Önder GüzelarslanTÜRK MİLLETİNİN KÜLTÜREL KODLARINDA AHİLİĞİN YERİ

- Dr. Gülçin ITIRLI ASLANÇOCUĞUNUZUN BÜTÜN DÜNYASI OLURSANIZ!

- Fatma DaştanKOLTUK BÜYÜDÜKÇE İNSAN NEDEN KÜÇÜLÜYOR?

- Talat YavuzPazartesi'den Pazartesi'ye

- Bülent ErtekinDÜNÜN YASAKÇI ZİHNİYETİNİ UNUTMAYACAĞIZ!

- Emre ŞahinSÖZÜN DEĞERİ MEYDANDA BELLİ OLUR

- Hasan DemirciBAHANE BULUP İSLAMDAN SOĞUYANLARA!

- Sevgi KaramanSENİN EDERİN NE KADAR?

- Prof. Dr. Cahit KurbanoğluPEYGAMBER EFENDİMİZ (SAV)'İN KONUŞMA ŞEKLİ

- Ümit KahyaoğluMevlid Kandili: Gönüllerde Yeniden Doğmak

- Abdullah YadigarMevlid-i Nebi

- Prof.Dr.Hamdi TemelİBN-İ SÎNÂ'DAN BUGÜNÜN BİLİMİNE: DEĞİŞEN ARAÇLAR, DEĞİŞMEYEN AMAÇ

- Şerafettin YıldızBeğeni Uğruna Değerlerimizi Kaybetmeyelim

- Abbas Levent ErtekinMekke Antlaşması: Yeni Bir Dönemin İlk Adımı mı?

- Fatma Saçak AkbulutSANAL KERHANE!

- Ravza ZeybekBİR MİLLETİN TEKRAR DESTAN YAZMASI

- Bedriye Arık Çamlıbel15 TEMMUZ: CESARET, ERDEM VE ZAFER…

- Doç. Dr. Yeşim SIRAKAYANeden Her Şeyin Fotoğrafını Çekiyoruz?

- İbrahim CiminliDİKKAT!.. NÜFUS!..

- Muhammed Murat HacımustafaoğullarıSORUMSUZ SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMLARI

- Ercan KaraYÜZSÜZ MEDENİYET: BATI

- Ebrar Kaya MutluBayramın ardından!

- Osman DemirOTOBÜSLERİ YÜRÜTMEKTEN ACİZ, ÇAPSIZ TEMBEL BİR BELEDİYE İBB

- Coşkun OtluoğluESER TAHLİLLERİ Gayri Millî Unsurlar Bakımından Veba Geceleri-1

12345
12345678
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113

























