• BIST 10643.58
  • Altın 2504.005
  • Dolar 32.1989
  • Euro 34.8984
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 26 °C

Nazilerin Fotoğraf makinaları

Nazilerin Fotoğraf makinaları
Zaman Avcıları Sergisi?ne Pendik ev sahipliği yapıyor. Gaz lambalı projeksiyonlardan filmli video kameralarına kadar yüzlerce parçanın bulunduğu sergide, Nazi?lerin uçaklarla alan fotoğrafı çekmek için kullandıkları özel yapım fotoğraf makineleri de yer a

 

Mehmet Akif Ersoy Sanat Merkezi, Prof. Dr. Ali Küpelioğlu’nun 1968 yılından bu yana koleksiyonuna kattığı fotoğraf makinelerinden oluşan sergisine ev sahipliği yaptı. 2 bin parçalı koleksiyonun bir bölümün teşhir edildiği Zaman Avcıları - Eski Fotoğraf Makineleri” adlı sergide 1897 yılından bu yana üretilmiş olan makineler yer aldı. Fotoğraf makinelerinin yanı sıra gaz lambalı projeksiyonlar ve filmli video kameraların da bulunduğu sergide en ilgi çekenler arasında 1950’lerde fotoğrafçıların kullandığı ayaklı fotoğraf makineleri oldu.

 

 

Nazi’lerin fotoğraf makinesi de sergide yer aldı  

 

Dr. Ali Küpelioğlu’nun titizlikle topladığı makineler arasında savaşlarda kullanılan fotoğraf makineleri de yer alıyor. İkinci Dünya Savaşında Nazilerin uçaklarla alan fotoğrafı çekmek için kullandıkları özel yapım “Aktofot GMBH Prag” da ilgi çeken fotoğraf makineleri arasında yer aldı. 1940 yapımı bu fotoğraf makinesi ile Alman Hava Kuvvetleri düşmana ait stratejik bölgelerin fotoğrafını çekip karargâha bilgi veriyordu. Fotoğraf tutkunlarının ilgisini çeken bir diğer fotoğraf makinesi de Soğuk Savaş Döneminde kullanılan minik fotoğraf makineleri oldu.

 

Böyle bir sergiye sahip olmak mutluluk verici

 

Serginin açılışını gerçekleştiren Belediye Başkanı Kenan Şahin, Pendik’te böyle bir serginin gerçekleştirilmesinden duydukları memnuniyet dile getirdi. Prof. Dr. Ali Küpelioğlu’nun koleksiyonu sayesinde fotoğraf makinelerindeki gelişim süreçlerini bizzat görme imkânı bulduklarını belirten Şahin, Pendik’e değer katan sergileri vatandaşlarla buluşturmayı sürdüreceklerini söyledi. Prof. Dr. Ali Küpelioğlu da koleksiyonun gençlere örnek olmasını dileyerek: “Bu sergi, umarım, gençlerin yeni koleksiyonlar yapmasına vesile olur.” dedi.




Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113