• BIST 10276.88
  • Altın 2398.482
  • Dolar 32.2398
  • Euro 34.6949
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 4 °C

Meteoroloji'den son dakika kritik uyarı! Kar geliyor

Meteoroloji'den son dakika kritik uyarı! Kar geliyor
Soğuk havaların etkili olmasının ardından yurdun bazı kesimlerinde kar yağışları etkili olmaya başladı. Meteoroloji'nin son dakika hava durumu uyarılarının ardından milyonlarca vatandaş kar yağışının başlayacağı günü merak ve heyecanla bekliyor.

Meteoroloji'nin sitesinden yapılan uyarı üzerine bu akşam saatlerinden itibaren yurdun büyük kesiminde kar yağışlarının etkili olacağı, vatandaşların yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği belirtildi. Dün İstanbul ve Ankara için verilen kar yağışı haberlerinin ardından bireyler "İstanbul'a kar ne zaman yağacak, Ankara'ya kar yağacak mı" sorularını araştırmaya başladı. İşte il il tüm yurtta hava durumu ve kar yağışıyla ilgili tüm detaylar...
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden son dakika kritik ve kar yağışıyla ilgili hava durumu uyarıları gelmeye devam ediyor. Gece itibariyle yapılan çalışmalar ve değerlendirmeler üzerine bugün Marmara bölgesinin bazı kesimlerinde kuvvetli fırtına ve yağışlar etkili olacakken, Bursa ve Bilecikte kar yağışının etkili olacağı belirtildi. Önümüzdeki günlerde ise soğuk havaların daha da etkili olacağı beraberinde kar yağışlarını getireceği belirtildi.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Edirne ve Kırklareli dışında ülke genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, Kıyı Ege ile Batı Akdeniz kıyılarında yer yer gök gürültülü sağanak, gece saatlerinden itibaren Karadeniz'in iç kesimleri İç Ege, Göller Yöresi, İç Anadolu, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusuında karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların; Antalya'nın doğusu, Kahramanmaraş, Osmaniye, Hatay, Bartın, Zonguldak, Düzce, Kocaeli, Sakarya ve Yalova ile zamanla Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu'nun kuzey ve batısında kuvvetli (21-50 kg/m2) ve yer yer çok kuvvetli (51-75 kg/m2) olacağı tahmin ediliyor.
Hava sıcaklığı, ülkenin batı kesimlerinde 2 ila 6 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin edilirken, rüzgarın ise genellikle güney ve güneybatı, Marmara ve Batı Karadeniz'de kuzey ve kuzeybatı yönlerden orta kuvvette, Marmara, Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Batı Karadeniz kıyıları, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına (40-70 km/sa) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.
İSTANBUL'A KAR NE ZAMAN YAĞACAK?

Meteoroloji'nin verilerine göre, aralık ayının son günlerinden itibaren Sibirya kökenli kuvvetli bir soğuk hava dalgasının etkili olması öngörülüyor.

İstanbul'da da etkisini göstereceği tahmin edilen soğuk havaların ardından kentte mevsimin ilk kar yağışının 27-31 Aralık tarihleri arasında olması bekleniyor denildi.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Çok bulutlu ve aralıklı yağmur, bu gece saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve kar yağışlı 4

İstanbul: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı (Rüzgarın kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. ) 10

İzmir: Çok bulutlu, akşam saatlerinde kısa süreli sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 13

Kaynak:Sabah

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113