• BIST 10218.58
  • Altın 2444.587
  • Dolar 32.193
  • Euro 34.7877
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 12 °C

METEF Pendik’te Açıldı

METEF Pendik’te Açıldı
İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesi, Pendik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü organizesi ve Pendik Belediyesi işbirliği ile düzenlenen METEF (Mesleki Teknik Eğitim Fuarı) Pendik Sahil Etkinlik Çadırı’nda açıldı.

 Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki Teknik  Eğitim Genel Müdürlüğüne Bağlı İstanbul Anadolu Yakasında bulunan  14 ilçeden 65 adet meslek lisesi ve 5 üniversitenin katılımıyla gerçekleştirilen METEF (Mesleki Teknik Eğitim Fuarı) Fuarında; okulların alan ve dallarının tanıtımları, öğrenci ve öğretmenlere ait projeler sergilendi.  

Fuarda, Endüstri Meslek Liselerinin robot projeleri, Bilişim-Yazılım geliştirme projeleri, metal ve makine teknolojisine ait tasarım ve ürünler, Sabiha Gökçen Endüstri Meslek Lisesine ait gerçek uçak üzerinde sunulan uçak bakım ve arıza çözümlerine yönelik projeler, Küçükyalı Meslek Lisesinin geliştirdiği Formula-1 Aracı, Kız meslek liselerinin giyim ve grafik tasarımları, Sağlık Meslek Liselerinin uygulamalı Tansiyon ölçümü-kan grubu tespiti ve diğer projeler sergilendi.

Fuarın açılış öncesi bir konuşma yapan İstanbul Vali Yardımcısı Harun Kaya ‘’Bu fuarın açılışıyla Gençlerimizin neler yapabileceğini gösterdik’’ dedi. Daha sonra Japonya ile Türkiye’nin insan faktörünü mukayese eden Kaya ‘’Japonya’nın en büyük sorunu genç nüfusa sahip olamayışıdır. Biz genç nüfusa sahibiz’’ dedi.

Pendik Belediye Başkanı Kenan Şahin de ‘’Gerçekleştirdikleri fuar ile mesleki eğitimin bütün boyutlarını değerlendirmek için bir fırsat oluşturmayı arzu ettiklerini’’ ifade etti. Bu fuar ile mesleki eğitimde ortaya konulan başarıların takdim edildiğini belirten Şahin “Aynı zamanda mesleki eğitime ilgiyi de oluşturacak bu fırsatı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü himayesinde Pendik Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile beraber gerçekleştiriyoruz. Katılımı sağlayan tüm İlçe Milli Eğitim Müdürlerimize, okul müdürlerimize ve üniversitelerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Bu konuşmalardan sonra Fuarın açılışı yapılarak protokol üyeleri tarafından stantlar ziyaret edildi. Açılışa; İstanbul Vali Yrd. Harun KAYA, Pendik Kaymakamı Cafer ODABAŞ, Pendik Belediye Başkanı Salih Kenan Şahin, Tuzla Kaymakamı Mümin HEYBET, Maltepe Kaymakamı  Ahmet OKUR, Şile Kaymakamı Şükrü GÖRÜCÜ, İstanbul Milli Eğitim Şube Müdürü Erol DEMİR, Pendik İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep DERNEKBAŞ, Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürü H. Nazmi YEKREK, Maltepe İlçe ME Müdürü Faik KAPTAN, Ataşehir İlçe ME Müdürü Halil ASILSOY, İlçe Şube Müdürleri, İl Denetmenleri, çok sayıda kurum yöneticisi, öğretmen ve öğrenci katılmışlardır.

Fuar 31 Mayıs tarihine kadar ziyarete açık olacaktır.









Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113