• BIST 10643.58
  • Altın 2504.005
  • Dolar 32.1989
  • Euro 34.8984
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C

Manav Türkleri federasyon kuruyor

Manav Türkleri federasyon kuruyor
Marmara Manav Türkleri, Pendik Gülistan Sofrası’nda düzenlediği kahvaltılı program ile federasyon oluşumundaki ilk ciddi adımını attı.

Oluşumun başkanlığını yürüten Mehmet Ayna,  "Atalarımızın yolunda ilerlemek, öz kültürümüzü yaşamak ve yaşatmak, birlik beraberlik içinde hareket ederek büyük bir oluşumun dev adımlarını burada atmanın mutluluğunu birlikte yaşamaktayız. Hepimize hayırlı olsun."  ifadesinde bulundu.

 

Kuruculardan Ersin Karaca ise konuşmasında, Marmara Manav Türkleri 5. toplantısında ilk ciddi federasyon yapılanması toplantısını gercekleştiriyoruz. Geçici konseyin başkanlığını Mehmet Ayna’nın yürüttüğü oluşumun  yanıda olduğunuz için hepinize şükranlarımı sunuyorum. Manav Türkleri Derneklerinin biraraya gelmesiyle federasyonlaşmada büyük bir adım atmanın haklı gururunu birlikte yaşıyoruz." dedi.

 

 

Toplantıya MHP İstanbul Milletvekili Yusuf  Hallaçoğlu'da katıldı. Halaçoğlu konuşmasında," Öncelikle ülkemizin geleceği için çok önemli bir iş yaptığnızı biliyorum ve sizleri kutluyorum. Ferdi olarak hareket etmenin zorluklarını hemen herkesin tahmin etmesi çok zor değil. Tek tek davranmanız halinde herkes sizi kullanır istediğini yaptırmaya kalkar böylesi örgütlü hale geldiğinizde ise başta siyasiler olmak üzere size gelir adeta yalvarır ve sizin gücünüzden faydalanmak ister. İşte bundan dolayıdır ki örgütlü hareket etmek çok ama çok önemlidir. Birlikte  hareket ettiğiniz taktirde daha etkili sivil toplum örgütü olursunuz.  Derneğiniz federasyon ve ardından bir konfederasyon haline gelirse gerçekten ülkenin sigortası haline gelirsiniz. Çünkü sizin gibi saf Türk olarak yaşayan insanların ne ülkesine, ne bu ülkede yaşayan insanlara, ne bayrağına ve ne de devlete karşı tarihte bir yanlışı görülmedi. Hep birleşterici, toparlayıcı adeta bir yapıştırıcı vazifesi gördünüz."dedi.

Yürüyene Yörük, Bostan işleriyle uğraşanlara Manav denir diyen Hallaçoğlu, Manav Türklerinin tarihçesi hakkında kısa bilgilerde aktardı.

 

HABER: YAŞAR ŞİMŞEK

 























  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113