• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 9 °C

Kızılaycı olduğum için

Kızılaycı olduğum için
Kızılay Genel Başkanı Ahmet AKAR, insanların en zor anlarında yanlarında olmanın büyük bir mutluluk, bunun da Allah’ın bir lütfu olduğunu söylüyor.

Kızılaycı olduğum için

Allah’a şükrediyorum

 

Kızılay Genel Başkanı Ahmet AKAR, Van Depremi’nde Türk Kızılay’ının dünyanın en büyük yardım hareketini gerçekleştirdiğini kaydetti. Depremin olduğu günden buyana Van’a 30 bin tır dolusu malzeme gönderdiklerini ifade eden Akar,” Van’lı depremzedelerimiz için 80 bin çadır ve 800 bin battaniye gönderdik. Tüm imkanlarımızı Van’lı kardeşlerimiz için seferber ettik. Bu yardımlarımızdan 450 bin kişi istifade etti. Yardımlarımız halen devam ediyor.” dedi.

 

Kızılay Genel Başkanlığı’nın büyük sorumluluk gerektiren önemli bir görev olduğunu kaydeden Genel Başkan Ahmet AKAR, “ İnsanların en kötü anlarında yanında oluyorsunuz. Onların duasını alıyorsunuz. Bundan daha büyük bir mutluluk olamaz. Van Depremi’nde ve Somali’deki açlıkla mücadelede insanlık tarihinin en büyük yardım hareketini gerçekleştirdik.”

Kızılay Genel Başkanı Mimar Ahmet AKAR Pendiklilerin yakından tanıdığı bir isim. Önceki Genel Başkan Tekin Küçükali’nin görevi bırakmasından sonra, tek liste ile gidilen ilk genel kurulda Türk Kızılay’ının genel başkanlığına getirilmişti.

Akar, 8 aydır bu görevi başarı ile yürütüyor.

Kendisiyle Türk Kızılay’ının İstanbul ofisinde biraraya gelerek bir söyleşi gerçekleştirdik.

Yaklaşık 9 aydır Kızılay’ın başındasınız. Bu sürede neler yaptınız?

Yaklaşık 8 yıldır Türk Kızılay’ında görevliyim. Daha önce genel başkanvekili görevindeydim. Genel Başkan olduktan yaklaşık bir ay sonra Van depremi oldu. Büyük bir seferberlik başlattık. Depremden hemen sonra Van’a ulaştık ve çadır kentlerimizi kurmaya başladık. Van’a 80 bin çadır gönderdik. 800 bin adet battaniye, 100 bine yakın mutfak gereci gönderdik. Türkiye’nin her noktasından Van’a 30 bin tır yardım malzemesi gitti. Sadece Kızılay’ın deposundan 2 bin tır ve 78 uçak dolusu yardım malzemesi gönderdik. Van için yaptığımız seferberlik dünyanın en büyük yardım hareketidir.

Bir de Somali var, açlıkla mücadele ediyor. Kızılay orada ne yapıyor?

Somali’de 2.500 kişilik çadır kentimiz var. Burada 15 bin kişi barınıyor. Çadır kenti parke taşlarıyla döşedik. Kamp sakinleri için her türlü imkanı sunduk. Çok şükür, anne ve bebek ölümleri artık yok. Artık açlıktan kimse ölmüyor. Buradaki  Somalililer sağlıklı bir şekilde besleniyorlar. Üç öğün yemek veriyoruz. Her türlü sağlık imkanı ve sağlık görevlisi mevcut. Türkiye’deki yardım severler 100 milyon lira bağışladı. Çölün ortasından su çıkardık, zengin bir su kaynağı, yıllarca yeter.

Şimdi Somali’ye 77 tane ağır iş makinası gönderiyoruz. Burada bir Türkiye Vakfı kuracağız. Başkentin en merkezi yerinde iki arsa aldık. Buraya bir sağlık meslek lisesi yapacağız. Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah GÜL’ün hamiliğinde bir de Türkiye Vakfı kuruyoruz. İçerisinde kültür merkezi, hamam ve çeşitli sosyal etkinliklerin yapılabileceği birimler olacak. Somali’de kalıcıyız. Daha yapacak çok işimiz var.

Suriye’de iç karışıklık var. Dolayısıyla ülkemize çok sayıda mülteci geldi.

Evet. Suriye’deki savaştan ve Esed rejiminden kaçarak ülkemize gelenlerin sayısı yaklaşık 22 bini buldu, sayı daha da artabilir. Bu mülteciler için 10 tane kamp kurduk. Kampların 9’unu Türk Kızılay’ı yönetiyor. Suriyelilere hergün üç öğün yemek veriyoruz. Sağlık Bakanlığımız’da  sağlık sorunlarıyla ilgileniyor.

Türkiye’de neler yapıyorsunuz? Kentsel Dönüşüm, kentsel yenilenme gündemde.

Sayın Başbakanımız deprem riski taşıyan binaların yenilenmesini ısrarla istiyor. Van  Depremi önemli bir uyarıcı oldu. Türkiye’de deprem riski taşıyan tüm binaların yenilenmesi gerekiyor. Bu konuda taraflı tarafsız herkesin Sayın Başbakanımıza destek vermesini istiyorum. Türkiye bir deprem bölgesi, fay hatlarının üzerinde. Olası bir depreme mutlaka hazır olmamız gerekiyor. Özellikle İstanbul, büyük bir risk taşıyor. Sahile yakın bölgelerin ivedilikle yenilenmesi gerkiyor.

Kırklareli’nde Türkiye’nin en büyük lojistik üssünü kuruyoruz. Toplam 70 dönümlük arazide inşa ettiğimiz bu üs, olası bir depremde İstanbul’un avrupa yakası ve Trakya bölgesinin ihtiyaçlarını karşılayacak. İhtiyaç duyulan tüm malzemeler bu üssümüzde hazır bekletilecek.

Bir de Tuzla Akfırat’ta İstanbul Valiliği tarafından bir lojistik üs inşa ediliyor.  Burayı da AFAD ile birlikte yöneteceğiz. Anadolu Yakası’nın ihtiyaçları da bu merkezden karşılanacak.






  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113