• BIST 10643.58
  • Altın 2504.005
  • Dolar 32.1989
  • Euro 34.8984
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 26 °C

Kabakçı muhtarlarla buluştu

Kabakçı muhtarlarla buluştu
CHP Pendik Belediye Başkan Aday Adayı İsmail Kabakçı çalışmalarına devam ediyor. Önce STK'lar sonra da basın mensupları ile bir araya gelen Kabakçı, şimdi de muhtarlarla bir araya geldi.

Pendik Green Park'taki toplantıya; Batı Mahallesi Muhtarı İbrahim Coşkun, Doğu Mahallesi Muhtarı Bekir Yılmaz, Güzelyalı Mahallesi Muhtarı Faruk Savaş,  Kaynarca Mahallesi Muhtarı Birol Okay, Esenler Mahallesi Muhtarı İzzet Tozan, Sülüntepe Mahallesi Muhtarı Tuncer Yeni, Velibaba Mahallesi Muhtarı Şükrü Aydemir ve Yayalar Mahallesi Muhtarı İsa Çetiner katıldı

Muhtarların yaşadığı sorunları yakından bildiğini ifade eden Kabakçı, Ataşehir Belediyesi'nde başlattıkları uygulamayı Pendik'te de hayata geçireceklerini ifade etti.

Pendik Green Park Otel'de düzenlenen toplantıda muhtarlarla bir araya gelen CHP Pendik Belediye Başkanı Aday Adayı İsmail Kabakçı'ya destek vermek için Ataşehir'de bulunan 4 mahalle muhtarı da toplantıda hazır bulundu.

Yerel yönetimlerde muhtarlıkların önemine değinen Kabakçı "Mevcut hükümet ile muhtarlarımız ötekileştirilmiş ve itibarsızlaştırılmıştır" dedi.


ATAŞEHİR MUHTARLARINDAN DESTEK

2014 yerel seçimlerinde Pendik'i kazandıkları taktirde muhtarlar ile nasıl çalışacakları hakkında detaylı bilgiler veren CHP Pendik Aday Adayı İsmail Kabakçı, "Bu akşam ki konumuz  2014 seçimlerinde aday olup Pendik'i aldığımız zaman muhtarlarımız ile alakalı nasıl bir çalışma yapacağımızı sizlerle paylaşmaktır. Burada şu anda Ataşehir'den toplantımıza katılan 4 tane muhtar arkadaşımız var. Esatpaşa Mahalle Muhtarımız Mehmet Parlayan, Yenişehir Mahalle Muhtarımız Mustafa Arı, Barbaros Mahalle Muhtarımız Ercan Ersin ve Yenisahra Mahalle muhtarımız Şeref Uzun buradalar. Diyeceksiniz ki neden Ataşehir'de ki muhtarların bazıları burada, bana sorduğunuz sorulara ben cevap vereceğim. Ataşehir'de  muhtarlarla  ilgili yaptığımız çalışmaları kendi ağızlarından duymanızı istediğim için davet ettim" dedi.

 

"MUHTARLARIMIZ İTİBARSIZLAŞTIRILDI"

Mahalle muhtarlarının belediyelerde sözlerinin geçmediğini, bir vatandaşın işi için aradıklarında yetkililer tarafından telefonlarına bakılmayan ve belediye başkanlarından randevu alma noktasında sıkıntılar yaşayan bir durumda olduğuna dikkat çeken Pendik‘in CHP’li  Aday Adayı Kabakçı  "Almış oldukları 420 TL ödenek ile son dönemde muhtarlar itibarsızlaştarıldı. Muhtarlar bugün itibarı ile 420 lira maaşı olan, sosyal güvencesi olmayan, belediyede sözü geçmeyen, cenaze olduğunda belediyelerden yalvar yakar araç isteyen  bir konuma düşürüldü. Belediye başkanı ile randevu alma noktasında sıkıntılar yaşayan, daha doğrusu en çok önem verilmesi gereken insanlar olması lazım iken malesef bu iktidar döneminde itibarsızlaştırılan, ötekileştirilen ve mağdur duruma düşürülen insanlar konumundadırlar" dedi.

 

MUHTARLARIMIZIN İHTİYAÇLARINI KARŞILIYORUZ"

Ataşehir Belediyesi Başkan yardımcılığı görevini yürüten İsmail Kabakçı, toplantıya katılan muhtarlara Ataşehir'de yaptıkları uygulamalar ile ilgili olarak bilgi verdi. Kabakçı şöyle devam etti "Biz Ataşehir'de muhtarlarımızın bu sorunlarını bildiğimizden dolayı yeri olmayan muhtarlarımıza yer tahsis ettik ve yerlerini biz inşa ettik. Akabinde, sekreterya yardımında bulunduk, fatura yardımında bulunduk. Her birim müdürümüz muhtarların istek ve taleplerine ivedilikle cevap vermek durumundalar. Şimdi bunları biz sizlere vaad ediyoruz. Biz size vaad etmiyoruz, yaptıklarımızı Pendik'te de yapacağımızı söylüyoruz" dedi.

 

Kabakçı, "Biz nasıl halkın sorunlarını biliyorsak,  muhtarların da sorunlarına vakıfız. Bizim dönemimizde o kadar güzel yaşayacaksınız ki, bir dönem değil 10 dönem muhtar olmak isteyeceksiniz. Çünkü en rahat muhtarlığı İsmail Kabakçı'nın belediye Başkanlığı döneminde yapacaksınız" dedi.

 

 

"BİNLERİN MUHTARISINIZ AMA YETKİNİZ YOK"

Göreve geldiği takdirde ilk toplantısını muhtarlar ile yapacağını ifade eden Kabakçı "Belediye Başkanı olduğum zaman ilk istişare toplantısını muhtarlar ile yapacağım. Muhtarların bütün sorunlarını dinleyeceğim. Her muhtarımız ile ayrı ayrı görüşüp,  önce muhtarı kalkındıracağım. 50 bin, 40 bin ve 30 bin kişinin muhtarısınız fakat bir yetkiniz yok.

Ataşehir'de yaptığımız gibi Pendik'te de size Meclis'te bir oda tahsisi yapacağız. Sizler toplantılarınız ile alakalı olarak bu odayı kullanacaksınız. Her ayın ilk meclisinde tüm muhtarlarımız oradayken bende geleceğim sizinle alakalı gündemdeki konuları değerlendireceğim. Ben size söylemek istediklerimi söyleyeceğim ve sizlerde söylemek istediklerinizi söyleyeceksiniz ve beraber meclis salonuna geçeceğiz. 5 yıl süresince Pendik'i beraber yöneteceğiz" dedi.





  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113