• BIST 10082.77
  • Altın 2438.191
  • Dolar 32.4757
  • Euro 34.7263
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

İstanbul'un o ilçesinde CHP direniyor! Hakımler sayıma gelmiyor

İstanbul'un o ilçesinde CHP direniyor! Hakımler sayıma gelmiyor
Gaziosmanpaşa’da ilçe seçim kurullarının “tüm sandıklarda oyların yeniden sayılması” kararına CHP direniyor. Sayım işlemi ise 2 ilçe kurulu başkanının göreve 5 saat geç gelmesi nedeniyle ağır ilerliyor.
  • HABER7

Türkiye’nin yerel idaresini 5 yıl boyunca yönetecek kadroların belirlendiği seçim süreci devam ediyor. İstanbul’un Gaziosmanpaşa ilçesinde kılpayı farkla neticelenen seçimde oyların yeniden sayılması kararı üzerine yaşanan heyecan, CHP ve bürokratların tavrı nedeniyle gerginliğe dönüşmüş durumda.

Toplamda 1030 sandığın kurulduğu Gaziosmanpaşa ilçesinde 274 bin 897 seçmen oy kullanmış ve oyların 266 bin 101’i geçerli sayılmıştı. 8 bin 796 oyun geçersiz sayıldığı ilçede küçük farkla seçimi CHP kazanmıştı.

CHP’nin adayı Hakan Bahçetepe yüzde 40,45 oranla 107 bin 636 oy alırken, AK Parti’nin adayı ve mevcut belediye başkanı Hasan Tahsin Usta %40,12 oranla 106 bin 757 oy almıştı.

Aradaki fark 879 olarak kayıtlara geçti.


CHP SAYDIRMAMAK İÇİN DİRENİYOR

Geçersiz oy sayısının 8 bini aştığı ilçede hem oyların yeniden sayılması hem de geçersiz kabul edilen oyların gözden geçirilmesine ilişkin AK Parti’nin başvurusu kabul edilmişti. 1,2 ve 3. ilçe seçim kurulunun kararıyla oyların 3 Nisan Çarşamba günü yeniden sayılmasına karar verildi.

Bugün saat 10.00 itibarıyla AK Parti ve CHP’den 50’şer vazifeli ve İl Seçim Kurulu görevlileri huzurunda, oyların yeniden sayımına başlandı.

Gaziosmanpaşa Belediyesi Yüzme Havuzu ve Spor Kompleksi’nde gerçekleştirilecek yeniden sayım işlemini engellemek için CHP’liler büyük gayret sarf etti.

CHP İstanbul Milletvekili Engin Altay ve beraberindeki grup, sayıma başlanmaması için direndi.

ic-069.jpg

Oy sayımı için YSK’dan ayrıca bir karar gelmesi gerektiğini söyleyen CHP’li grup, sayımı engellemeye çalıştı.

AK Partililer, yetkili kurulların kararı verdiğini ve sayımın önünde bir engel olmadığını vurgulayarak sayımın mahkeme tarafından kararlaştırılan saatte başlanılması gerektiğini söyledi.

KURULLAR SAYIMA GELMİYOR

Oy sayımı için Gaziosmanpaşa 1, 2 ve 3. İlçe Seçim Kurulunun görev başına gelmesi gerekiyordu.

3. İlçe Seçim Kurulu belirlendiği saatte oy sayım için geldi.

Fakat 1. İlçe Seçim Kurulu Başkanı Fatih Kurt ve 2. İlçe Seçim Kurulu Başkanı Naciye Alev Polat Özder tam 5 saattir sayım işlemi için vazife başına gelmedi.

Toplamda 1030 sandığın olduğu Gaziosmanpaşa’da CHP’nin engelleme girişimi ve sadece 3 numaralı kurulda sayım yapılması dolayısıyla sürecin ağır ilerlediği belirtiliyor. 5 saatte sadece 10 sandığın sayımı tamamlanabildi.

O HAKİMLERE ÇAĞRI: GÖREVİNİZİN BAŞINA GELİN

CHP’nin oy saydırmama tutumu ve iki ilçe seçim kurulunun sayıma gelmemesiyle ilgili açıklamada bulunan AK Parti İstanbul Milletvekili Adem Yıldırım, “Mahkeme kararının uygulanmaması için hakime baskı yapıyorlar. CHP’li milletvekilleri neden sayımı durdurmaya çalışıyorlar, hakime baskı yapıyorlar anlamakta zorlanıyorum” dedi.

1 ve 2’inci ilçe seçim kurulu başkanlarına seslenen Adem Yıldırım, “Kendi verdiğiniz karara uymanız için hangi davetiye ile getirmeniz lazım? Verdiğiniz karara uyun, siz buranın hakimisiniz.” ifadesini kullandı.

5 BUÇUK SAAT GECİKMEYLE GELDİLER

Oy sayım işleminin devam ettiği Gaziosmanpaşa'da 3. Seçim Kurulunun ardından, 1. ve 2. Seçim Kurulları da gecikmeli olarak oy sayımına başladı.

1. ve 2. İlçe Seçim Kurulları saat 14:30 itibarıyla sayım alanına gelerek vazifesine başladı.

Saat 10'da başlaması gereken Gaziosmanpaşa'daki yeniden oy sayım işlemi böylelikle 5 buçuk saat gecikmeyle tam randımanla gerçekleştirilmeye başlandı.

 

CHP'LİLER TAŞKINLIK ÇIKARDI

Yeniden oy sayımı devam ederken, spor salonu dışında bekleyen ve sloganlar atarak etraftaki AK Partililere sataşan CHP'liler taşkınlık çıkardı. Kavgaya sebep olan CHP'lileri polis engelledi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113