• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 17 °C

İstanbul'a kar geliyor! Tarih verildi..

İstanbul'a kar geliyor! Tarih verildi..
Meteroloji Genel Müdürlüğü'nden hava durumu ve kar yağışı ile ilgili son dakika raporları gelmeye devam ediyor.

 Yeni yıla gelmemize kısa bir süre kala sıcaklıklar hemen hemen tüm yurtta mevsim normallerinde seyrediyor. Özellikle sabah saatlerinde vatandaşlar evlerinden çıkmadan önce 'bugün hava nasıl olacak' sorusu ile ilgili araştırma yapıyorlar. İstanbul’da halen hafif olarak görülen sağanak yağış bu akşam saatlerinden itibaren kuvvetlenecek. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, yarın Avrupa yakasının yüksek kesimleri ile batısında yer yer karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.
Meteoroloji'den son dakika hava durumu ve kar yağışı uyarıları gelmeye devam ediyor. Özellikle Aralık ayının ortalarına geldiğimiz şu günlerde sıcaklıklar mevsim normallerinde seyrederken, yağışlar da beklenildiği gibi gidiyor. Hal böyleyken birçok vatandaş tarafından büyük kentlerdeki hava durumu sıkça sorgulatılmaya başlanıyor. Ankara, İzmir ve İstanbul'da hava nasıl olacak sorusu en çok aratılanlar arasında bulunuyor. Genel itibariyle evden çıkmadan önce bu soruların yanıtlarını sorgulayan bireyler için bu yazımızda Meteoroloji'den gelen raporlar doğrultusunda hava durumu tahminlerini hazırladık. Ankara ve İstanbul'da kar yağacak mı? İşte merakla beklenen o sorunun yanıtı...
İSTANBUL'DA BUGÜN HAVA DURUMU NASIL OLACAK?

İstanbul'da yaşayan bireylerin en çok merak ettikleri soruların başında bu konu geliyor. Biz Sabah.com.tr ekibi olarak her gün olduğu gibi bu gün de sizler için bu sorunun yanıtını hazırladık...
İstanbullular sabah saatlerine yağmurlu bir şekilde uyanmış bulunuyorlar. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden geçtiğimiz günlerde gelen uyarılar neticesinde kar yağışının 24 Aralık'tan sonra görülmesi beklenirken, bugün özellikle Çatalca, Silivri, Arnavutköy gibi ilçelerde karla karışık yağmur bekleniyor. Hava sıcaklıkları 11 derece civarında seyredicek olurken, gün genelinin ise çok bulutlu ve yağışlı geçmesi bekleniyor.
BUGÜN İÇİN UYARI GELDİ!

İstanbul'da halen hafif olarak görülen sağanak yağış bu akşam saatlerinden itibaren kuvvetlenecek. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, yarın Avrupa yakasının yüksek kesimleri ile batısında yer yer karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz ile Gaziantep, Kilis, Adıyaman, Şanlıurfa, Kars, Van, Bitlis ve Hakkari çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, sabah Sivas ve Kars, öğle saatlerinde Hakkari, akşam saatlerinden sonra Trakya kesimi ile Çanakkale çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde beklenen yağışların; Muğla ve Antalya çevrelerinde çok kuvvetli (51-75 kg/m2), Adana, Mersin ve Aydın ile İzmir'in güney ilçelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor. Kuzey, iç ve doğu bölgelerde yer yer sis ve pus hadisesi tahmin ediliyor.

Kaynak:Sabah

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113