• BIST 10643.58
  • Altın 2504.005
  • Dolar 32.1989
  • Euro 34.8984
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C

İş Dünyasına “Cömert Dinleme” Çağrısı

İş Dünyasına “Cömert Dinleme” Çağrısı
Vuslat Doğan Sabancı, Davos 2023 gündemi kapsamında yayınlanan makalesinde çalışan mutluluğu ve üretkenliği, ofise geri dönüş alışkanlıkları ve kapsayıcı bir çalışma kültürü oluşturulması konularına “cömert dinleme”yi çözüm olarak önerdi.

 

Vuslat Vakfı Kurucusu Vuslat Doğan Sabancı, Dünya Ekonomik Forumu Davos 2023 gündemi kapsamında yayınlanan makalesinde çalışan mutluluğu ve üretkenliği, ofise geri dönüş alışkanlıkları ve kapsayıcı bir çalışma kültürü oluşturulması konularına “cömert dinleme”yi çözüm olarak önerdi.

 

Vuslat Vakfı Kurucusu Vuslat Doğan Sabancı’nın iş dünyasının global anlamda gündeminde olan çalışanın bireysel mutluluğu ve iş memnuniyetinin arttırılması hakkında yazdığı “Cömert Dinleme: Yeni İş Dünyasında En Çok İhtiyaç Duyduğunuz Beceri” başlıklı makalesi, 16-23 Ocak tarihleri arasında Davos’ta düzenlenecek Dünya Ekonomik Forumu’nun gündemine girdi.

 

Doğan Sabancı makalesinde, dünyada süregelen “Sessiz İstifa” trendinin; liderlerin çalışanlarını cömertçe dinlemeyi başaramadıkları gerçeğini ortaya koyduğuna dikkat çekiyor. Özenle oluşturulan İK sistemlerinin, 360 derece geri bildirim metodolojilerinin veya yaratıcı ekip kaynaştırma faaliyetlerinin çalışanları anlama noktasında yetersiz kaldığını belirten Doğan Sabancı, cömert dinlemeyi duymanın ötesinde “hem kalp hem de akılla dinleyerek etkileşim kurmak” olarak tanımlıyor.

İş yerlerinin nitelikli insanları çekebilmesi ve çalışanlarını memnun edebilmesi için cömert dinlemenin önemini anlatan Doğan Sabancı, iş yerine bağlılığın cömert dinleme ile geliştirilebileceğini ve sürdürülebileceğini savunuyor. Vuslat Doğan Sabancı, COVID-19 sonrası, dünyanın dört bir yanındaki iş yerlerinde yaşanan bu büyük değişimin, liderlerin kurumlarının kültürlerini yeniden şekillendirmek için önemli bir fırsat oluşturduğunu belirtiyor.

 

Doğan Sabancı, araştırmalara dayanarak yazdığı makalesinde, dinlemenin iş yerinde yalnızca çalışanlarının iş performansını ve iş bilgisini artırmakla kalmayıp, stresi ve tükenmişlik sendromunu azaltarak ve bireysel mutluluklarını ve iş memnuniyetlerini de geliştirebilecekleri anlamına geldiğini vurguluyor.

 

Doğan Sabancı, makalesinde kişisel ve profesyonel deneyimlerimden yola çıkarak cömert dinleme becerisinin arttırılması ve kültürünün yaygınlaştırılması için liderlere; odaklanmanın önemi, ön yargı ve yargılamaların bir kenara bırakılması, öğrenmek için dinlemenin gerekliliği ve diyalog sırasında söz kesmemek gibi pratik yöntemler de öneriyor.

 

Makalenin orijinaline buradan ulaşabilirsiniz.

 

Vuslat Vakfı Hakkında

2020 yılında evrensel bir misyonla sosyal bir dönüşüm yaratmayı hedefleyerek kurulan Vuslat Vakfı toplumda güçlü bağların oluşması için kendini, karşındakini ve doğayı cömertçe dinleme kültürünün geliştirilmesi için çalışır. Dünya'nın önde gelen şirketleri, akademi ve sivil toplum kuruluşları ile yaptığı iş birlikleri sayesinde, Vuslat Vakfı cömert dinlemenin önemi konusunda farkındalık yaratmak, dinleme araçlarını ve uygulamalarını yaygınlaştırmak ve konu ile ilgili araştırmaları destekler.

 

Ayrıntılı bilgi için: www.vuslatfoundation.org

 

Vuslat Vakfı’nı sosyal medyada takip etmek için:

instagram.com/generouslistening

twitter.com/V__Foundation

 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113