• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 26 °C

İRANLI YATIRIMCILARIN TÜRKİYE'YE OLAN İLGİSİ ARTIYOR

İRANLI YATIRIMCILARIN TÜRKİYE'YE OLAN İLGİSİ ARTIYOR
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Türkiye'nin ekonomik ve diplomatik alandaki artan güvenilirliğine dikkat çekerek, yabancı yatırımcıların Türkiye'ye olan ilgisinin arttığını vurgulaması üzerine İstanbul’da bulunan Khalili ailesi Türkiye’ye açılma kararı aldılar

Khalili ailesinin önceliğinde özellikle İranlı yatırımcılar, Türkiye ekonomisine olan güvenlerini artıran yatırımlarla ön plana çıktığı görülüyor.

MOHSEN VE AMİN KHALİLİ’DEN TÜRKİYE’YE BÜYÜK YATIRIM

İran’ın tanınmış iş insanlarından Mohsen Khalili ve oğlu Dr.Amin Khalili, Türkiye’deki çeşitli sektörlere önemli yatırımlar yaparak dikkatleri üzerine çekiyor. Amin Khalili, makine mühendisi ve MBA yöneticiliğinin yanı sıra Emin Yatırım Yatırım Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı da yaparak Türkiye'nin yatırım yapmak için cazip bir yer olduğunu ve 2024 yılında 50 milyon dolarlık bir yatırım hedeflediklerini belirtti.

AMİN KHALİLİ: "TÜRKİYE, YATIRIM İÇİN MÜKEMMEL BİR TERCİH"

Emin Yatırım Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Dr.Amin Khalili, Türkiye’nin yatırım yapmak için cazip bir yer olduğunu ve özellikle Müslüman bir ülke olarak Türkiye’de yatırım yapmak istediklerini vurguladı. "Türkiye ile İran dost ülkelerdir ve Türkiye'deki iş ortamı çok verimli," diyen Khalili, bu yatırımların iki ülke arasındaki ilişkileri daha da güçlendireceğini belirtti.

gag04zrbiaayoup.jpg
TÜRKİYE'NİN EKONOMİK POTANSİYELİ VE YATIRIM FIRSATLARI

Türkiye'nin stratejik konumu ve ekonomik istikrarı, uluslararası yatırımcılar için önemli fırsatlar sunuyor. İranlı yatırımcıların artan ilgisi, Türkiye'nin bölgesel ve küresel ekonomideki rolünün giderek arttığını gösteriyor. Bu durum, Türkiye'nin yatırım çekim merkezi haline geldiğinin bir kanıtı olarak değerlendiriliyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113