• BIST 10045.74
  • Altın 2383.337
  • Dolar 32.4134
  • Euro 34.5567
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 16 °C

İMAMOĞLU'NUN İSTANBUL DİYE BİR İŞİ HİÇ OLMADI

Osman Demir

İstanbul'a bir çok belediye başkanı geldi, az çalıştı, çok çalıştı vs. lakin İstanbul a  belediye başkanı olup da bu kadar belediye, İstanbul gündemi işi olmayan bir başkan görmedim, görmeyiz de.

Seçim sonunda itiraz süreçleri devam ederken ''İstanbul'un dakika kaybedecek vakti yok diyordu. Ama her sel baskın ve kar yağışında kendisinin tatilde olduğunu gördük öğrendik. Depremin yaşandığı bölgeye günübirlik gelip geriye tekrar tatil yaptığı yere döndü. İnsani yönü de bu kadar. .

Recep Tayyip Erdoğan Başbakanlığa İBB den yürüdü. Bu sayın İmamoğlu nu umutlandırdı, lakin o iş öyle basit değildi. Suyu akmayan, çöpü toplanamayan çamurlu sokakları olan bir kent vardı. Erdoğan çizmeyi giydi çok iyi bir ekip kurdu İstanbul'a dört elle sarıldı. En büyük problem olan su sorununu kısa sürede çözdü, daha sonra bu çözümü kalıcı hale getirdi. Samimi ve çalışma odaklıydı, En önemlisi samimiydi. Konuşmalarıyla ve icraatlarıyla halka İstanbul'a dokunmuştu. Akabinde halk kader onu Ankara'ya Başbakanlığa Cumhurbaşkanlığına taşıdı. Mış gibi hiç yapmadı.

Oysa 5 yıldır koca mega kenti algı ile ajans ile yönetmeye çalışıyor. Ajans seçim sürecinde çok katkı yapmış olabilir, lakin "BELEDİYE ALGI İLE AJANS İLE YÖNETİLMEZ". Beyaz gömlek giyip kollarını sıyırıp pozlar vererek yönetilmez.

Gelir gelmez Ankara'ya bir ofis açarak cumhurbaşkanlığı seçimi için çalışma başlattı. Aklı hep 2023 teki o seçimde oldu. Erdoğan haftasonu ve mesai tanımadan çalışır, işleri denetler gece 12'lerde eve giderdi. Ben İmamoğlu'nun bu geçen 5 senede 5 defa işin başında kalıp eve değil 12, 10 da gittiğini hiç sanmıyorum. İstanbul'un derdini dert edinmedi hatta , öğrenmedi bile. 

Partinin kurultay süreçlerinde genel başkanı değiştirmek için yoğun çaba sarf etti. 2 ay içinde çevirim içi toplantı sayısı 200 ü geçtiğini basından öğrendik..2 ayda 200 kere partililerle toplantı yapan başkandan ne beklersiniz? Delegelerde uğraştığı kadar çalışanlarıyla uğraşmadı, takip edip çalıştırmadı. 

En son 31 mart belediye seçimlerinde İstanbul'da başkan adayları için bir ofis açtı, sadece İstanbul değil tüm Türkiye'den kendisinden destek isteyenler oraya geliyor ve parti genel başkanı bundan çok rahatsız. Maltepe ve Ataşehir belediye başkanlarına telefon edip 'sizinle devam etmeyeceğiz' diyor, bunlar hiç onun işi değil. İşte böyle İşi olanlarla değil olmayanlarla uğraşıyor. Şimdi aklı genel başkanlıkta yada 2028 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Bütün mesaisini buraya vermiş durumda. İstanbul'a mesaisini buraya verecek belediye başkanı lazım.

Bu yazı toplam 255 defa okunmuştur.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113