• BIST 10643.58
  • Altın 2504.005
  • Dolar 32.1989
  • Euro 34.8984
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 24 °C

İmam-Hatipliler İftarda Buluştu

İmam-Hatipliler İftarda Buluştu
Pendik İmam-Hatip Lisesi mezunları iftar sofrasında bir araya gelerek eski günlerini yad edip hasret giderdiler.

 Pendik İHL Mezunları ve Mensupları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin düzenlediği iftar programı Pendik Anadolu İmam-Hatip Lisesi Merkez binası avlusunda kalabalık bir topluluğun katılımıyla yapıldı.

İlim Tarihinin Başına İmam-Hatip Liseleri Yazılacaktır

                İftar Programı 1983 mezunu Ahmet Yaylanın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Pendik İHL Mezunları ve Mensupları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Süleyman Köse ve Pendik İHL Kurucusu İsmail Hakkı Ertürk birer selamlama konuşması yaparak duygularını paylaştılar. İ.H. Ertürk ‘’38 sene önceki heyecanımla kendimi, yeni kurulmuş bir okulun veli ve öğrencileri karşısında gibi hissediyorum. İmam-Hatipler hem geçtiğimiz asrın hem de bu asrın önemli müesseseleridirler. Aramızdan ayrılanları rahmetle anarken hayatta olanlara da Allahtan sağlık ve afiyetler niyaz ediyorum’’ dedi.

                Ertürk, İmam-Hatiplerin tarihçesini özetledikten sonra sözlerini şöyle tamamladı; ‘’Bostancıdan Gebze’ye kadar olan yerleşim yerlerine hitap etmesi için okul binasını Pendik Tren İstasyonu yakınlarına kurduk. Bu gün bu okul bir çınar oldu, Türkiye de hatırı sayılır müesseseler haline geldi. Pendik eski kaymakamımız Cafer Odabaş (Allah kendisinden razı olsun) ve Milli Eğitim Müdürümüz Pendik’te İmam-Hatip meselesini halletmişlerdir. İlim tarihinin 20. Asrın ve 21. Asrın başına İmam-Hatip Liseleri yazılacaktır. Bu müesseseleri kıyamete kadar Cenabı Allah’ın kem gözlerden korumasını niyaz ediyorum’’ dedi.

İmam-Hatip Liseleri önemli nesiller yetiştirdi

                Pendik İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş ta ‘’Evveli rahmet, ortası mağfiret, sonu da ateşten kurtulma ayında bir iftar programında beraber olmanın gururunu yaşıyoruz’’ diyerek başladığı konuşmasına şöyle devam etti; ‘’Bugün için Pendik İlçemizde 7 İmam-Hatip Lisesi Müdürlük 26 binada 200 derslikle hizmet vermekteyiz. İmam-Hatip Liseleri önemli nesiller yetiştirdi, yetiştirmeye de devam edecektir’’ dedi.

                Dernekbaş şöyle devam etti; ‘’Bu yaz aylarında arı misali çalışıp İmam-Hatip Liselerinin dersliklerini ağzına kadar doldurmalıyız. Hedef 3500 öğrenci kaydetmek olacaktır. İnşaallah bu hedefe ulaşacağız. Bu duygularla hepinizin Mübarek Kadir Gecesini ve Ramazan Bayramını şimdiden kutluyorum’’ dedi.

Haber: Abdullah YADİGAR









Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113