• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 9 °C

Hayata Bakışı Değiştirecek Üç Proje

Hayata Bakışı Değiştirecek Üç Proje
Pendik Belediyesi, İstanbul Kalkınma Ajansı 2014 Yılı Mali Destek Programları kapsamında hibe almaya hak kazanan üç önemli projeyi birden hayata geçirdi. Açılış toplantısı gerçekleşen üç proje de Pendiklilerin yaşamında önemli değişiklik sağlayacak.

Mehmet Akif Ersoy Sanat Merkezi’nde düzenlenen toplantıyla açılışı yapılan üç projeden “Pendik Sağlıklı Yaşam Merkezi”,   14-18 yaş arasındaki  gençleri obezite tehlikesinden korumayı amaçlıyor. Okullarda öğrenciler taranarak destek alması gerekenler Hamid Aytaç Kültür Merkezi içinde kurulan Sağlıklı Yaşam Merkezi’ne yönlendirilecek.   Pendiklilerin özellikle deprem konusunda biliçlendirilmesini ve hazırlıklı olmasını  hedefleyen  “Pendik Belediyesi Afet ve Acil Durum Yönetim Planlaması”  ve ev hanımları başta olmak üzere toplumun tüm kesimlerinde kapsayacak  Evsel Enerji Tüketiminin Azaltılması ve Temiz Enerji Bilinci Oluşturulması: Pendik Örneği” projeleri de eğitimle birlikte bir çok etkinliği içeriyor.

Açılışta konuşan İstanbul Kalkınma Ajansı İzleme ve Değerlendirme Birimi Başkanı Aşkın Ayık,  yerel bir kamu kurumu olan İKA’nın bölgesel kalkınmayı desteklemek amacıyla  dört yılda 480 projeye destek verdiğini belirtti. Ayık,  gençlik, enerji tüketimi ve afetler konularına özel önem verdiklerini belirterek, bu üç önemli konudaki projelerinden dolayı Pendik Belediyesine ve destek olan kuruluşlara teşekkür etti.  

Proje ortakları: Pendik örnek olacak

Toplantıya  proje ortağı olarak katılan İstanbul İl Halk Sağlığı Müdürü  Prof. Dr. Nurhan İnce, erken önlem alınarak sağlığı korumak amacıyla somut bir uygulama başlatan  Pendik Belediyesinin bu çalışmasının diğer yerel yönetimlere de örnek olmasını diledi. Diğer projelerin ortakları  Bahçeşehir Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü  Çevre Mühendisliği Bölümü Yrd. Doç. Dr. Ali Osman PEKTAŞ,  Medeniyet Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cahit Kurbanoğlu, İTÜ Afet Uygulama –Araştırma Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi ve Rektör Danışmanı Prof Dr.Levent Trabzon, İTÜ Kimya Metalurji Fakültesi  Kimya Mühendisliği Bölümü Öğr. Gör. Dr. Hikmet İskender de Pendik’te uygulanacak projelerin Türkiye’deki diğer il ve ilçelere de yaygınlaştırılabileceğini belirttiler.   İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş da , Pendik Belediyesi ile ortak birçok projeye imza attıklarını belirterek, kendisini eğitime adamış bir Belediye Başkanı ile birlikte çalışmaktan dolayı çok şanslı olduklarını söyledi. Belediye Başkan Yardımcısı Cevat Yaman, bu üç projeye de Pendik Belediyesinin seçilmesinin bir tesadüf olmadığını belirterek, “Eğitime önem veren, üniversite gibi bir belediyeyiz” şeklinde konuştu.  






  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113