• BIST 10240.54
  • Altın 2395.066
  • Dolar 32.3403
  • Euro 34.7603
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 11 °C

Güllüce, Batı temizliği Doğu'dan öğrendi

Güllüce, Batı temizliği Doğu'dan öğrendi
Çevre Temizlik hareketi Let?s Do İt, 133 ülkeyle aynı günde Pendik?te gerçekleşti. Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce de çöp toplayarak harekete destek verirken, ?Batı, temizliği Doğu?dan öğrendi? dedi.

Güllüce, medeniyetin kaynağı biziz

133 ülkede faaliyet gösteren çevre temizlik hareketi Let’s Do İt’in Türkiye ayağında Sivil Yaşam Derneği, gönüllü kuruluşlar ve kentteki  spor kulüpleri ile Pendik Belediyesi personeli, Ballıca’daki ormanlık alanda çevre temizliği yaptı.  Ayakkabıdan araba lastiğine yüzlerce çeşit atığı toplayarak poşetlere dolduran gönüllüler, ardından ekipler halinde düzenlenen yarışmalarla  keyifli bir gün yaşadılar.  Özellikle çocuklara çevre bilincinin aşılanması amacıyla gerçekleştirilen etkinlik, Pendik Atatürk Anıtı’nda düzenlenen final programı ile sona erdi. Pendik Belediye Başkanı Kenan Şahin, tüm Dünya’da olduğu gibi Türkiye’de de çevre bilincinin geliştiğini ifade ederek herkesi bu çevre hareketinin içinde olmaya davet etti.

Bakan Güllüce: “Medeniyetin kaynağı Anadolu’dan çıkmıştır”

 

Let’s Do İt’in  Pendik merkezdeki final programına  çöp toplayarak destek veren  Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, tüm katılımcıları tebrik etti.  Çevre gönüllüleri arasında yapılan bisiklet çekilişinde kazananlara ödüllerini de veren Bakan Güllüce,  bu tür çevre hareketlerini yapan Batı’nın ecdadımızı örnek aldığını belirtti. Ortaçağ’da  batıda tuvaletin bile bulunmadığı hatırlatan Baklan Güllüce; “Medeniyetin kaynağı Anadolu’dan çıkmıştır. Biz tertemiz bir çevrede yaşarken batı temizlikte de karanlık çağı yaşıyordu. Let’s Do İt’i çıkararak iyi yaptılar; ancak bu hareketin temeli bizim ecdadımızdan gelmektedir.” dedi.











  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113