• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C

Genç kuşak çalışanlar için En İyi İşverenler™ açıklandı

Genç kuşak çalışanlar için  En İyi İşverenler™ açıklandı
 Great Place To Work®, genç çalışanların çalışan deneyimini yansıtan “Best Workplaces for Millennials Listesi’ni açıkladı. Listede, genç yetenekler tarafından en iyi işveren olarak değerlendirilen 60 organizasyon yer aldı.


Kurulduğu 1992 yılından bu yana gerçekleştirdiği 100 milyondan fazla çalışan deneyimi anketinden elde ettiği kapsamlı bilgiler ile bir işyerini harika hale getiren unsurların neler olduğunu ortaya koyan Great Place To Work®, Best Workplaces for Millennials™ Listesi’ni açıkladı. Best Workplaces for Millennials™ Listesi’nde yer alan 60 organizasyonun belirlenmesinde 126 bin 500 çalışanın katıldığı Trust Index™ çalışan deneyimi anketi verileri değerlendirildi. Great Place To Work® Türkiye tarafından gerçekleştirilen değerlendirme sürecinde ayrıca hem 26-34 yaş aralığındaki çalışanlara özgü eğilimler hem de yaştan bağımsız olarak ortak deneyimler, diğer kuşaklardan çalışanların deneyimleriyle karşılaştırıldı. Analizde şirket büyüklüğü, çalışanlarının demografisi ve sektör normları gibi önemli faktörler de göz önünde bulunduruldu.

Eyüp Toprak: “Listeye giren organizasyonlar, genç yetenekler için önemli fark yaratıyorlar”

Listenin hazırlanması sürecinde 26-34 yaş arası çalışanların değerlendirildiğini ve bu yaş grubundaki insan sayısının ülkemizde yaklaşık 12 milyon olduğunu belirten Great Place To Work® Türkiye CEO’su Eyüp Toprak, “İş dünyasının dönüştüğü ve özellikle liderlerin adaptasyonda zorlandığı dönemde çalışan deneyimi hiç olmadığı kadar önemli hale geldi. Organizasyonların sürdürülebilir gelecekleri artık genç yetenekleri elde tutma veya organizasyona dahil edebilmekten geçiyor. Listeye giren organizasyonlar, özellikle milenyum kuşağının çalışan deneyiminde fark yaratmayı başardıklarını görüyoruz. Listemizde yer alan 60 organizasyonu kutlarız” dedi.

 

Eyüp Toprak: “Kuşaklar arası deneyim farkını ve beklentileri yönetebilmek, rekabet avantajı sağlıyor”

Genç kuşak çalışanların çalışan deneyimi ve beklentilerinin diğer kuşak temsilcilerine göre farklılaştığını ifade eden Toprak, “Analizlerimizdeki rakamsal farklara baktığımızda, listede yer alan organizasyon çalışanlarının yüzde 91’i iş yerlerini harika olarak tanımlarken bu oranın, standart şirketlerde sadece yüzde 58 olduğu görülüyor. Sonuçlara detaylı bakıldığında, iş yeri deneyimini harika kılan GÜVENİLİRLİK, SAYGI, HAKKANİYET, GURUR ve TAKIM RUHU başlıkları altındaki sorulara verilen yanıtlarda da büyük oransal farklılıklar görülüyor. Liste şirketlerinde GÜVENİLİRLİK başlığındaki sorulara verilen olumlu yanıtlar ortalama yüzde 90,8 iken standart şirketlerde bu oran yüzde 31,7 gibi bir farkla yüzde 59,1 seviyesinde. SAYGI başlığı altındaki sorulara verilen olumlu yanıtlardaysa yüzde 33,2 gibi bir fark görülüyor. Liste şirketleriyle standart şirketler arasındaki olumlu yanıt farkının yüzde 37 ile en büyük olduğu HAKKANİYET başlığında oranlar yüzde 87,5’e karşın yüzde 50,5. GURUR başlığı altında yer alan sorulara verilen olumlu yanıtların ortalamadaki farkı yüzde 22,7 ve TAKIM RUHU başlığında fark yüzde 27,7. Sonuçlar, standart şirketlerin genel ortalamada liste şirketlerinin yüzde 30,42 gerisinde olduğunu gösteriyor” dedi.

 

Eyüp Toprak: “Best Workplaces for Millennials Raporu için Youthall ile iş birliği gerçekleştiriyoruz”

Listede yer alan organizasyonların neleri doğru yaparak genç kuşakta harika iş yeri deneyimi oluşturduklarını raporun göstereceğini söyleyen Eyüp Toprak, “Bu yıl ilk kez genç istihdamın başvuru merkezi Youthall ile iş birliği gerçekleştiriyoruz. Rapor sürecine dahil olan Youthall, liste şirketlerimiz için özgün sorular hazırladılar. Böylece raporumuzun daha detaylı hazırlanacağını söyleyebiliriz. Yakın zamanda paylaşacağımız Best Workplaces for Millennials Raporu, liste şirketlerinin fark yarattıkları alanları bizlere somut bir şekilde gösterecek” dedi.

Genç çalışan deneyiminde öne çıkan farklar

Bir iş yerinde GÜVEN tesis etmenin temel taşlarından olan Güvenilirlik, Saygı, Hakkaniyet, Gurur ve Takım Ruhu başlıkları içerisinde yer alan soruların bazılarında liste şirketleri ile standart şirketler arasında belirgin farklar olduğu gözlemlendi. Saygı başlığında yer alan “Mesleki açıdan ilerlememi sağlayacak eğitim ve gelişim olanakları verilir” sorusuna liste şirketlerinde yüzde 87 oranında olumlu yanıt verilirken bu değer standart şirketlerde yüzde 55 oldu. Aynı kapsamdaki “Yöneticiler, iyi çalışmayı ve özel çabayı takdir etmektedir” sorusuna verilen olumlu cevap oranı yüzde 88’e karşılık sadece yüzde 46 oldu. Hakkaniyet başlığı altındaki “Çalışanlara, yaşlarına bakılmaksızın adil davranılır” sorusuna olumlu yanıt oranı liste şirketlerinde yüzde 91, standart şirketlerde yüzde 55. Gurur başlığındaysa dört önemli soruda belirgin farklar bulunuyor: “Burada uzun bir süre daha çalışmak istiyorum” sorusuna verilen olumlu cevaplar liste şirketlerinde yüzde 92, standart şirketlerde yüzde 68. “Topluma değer katma biçimimizden memnunum” sorusunda oranlar yüzde 94’e karşın yüzde 73. “Başkalarına burada çalıştığımı söylemekten gurur duyuyorum” sorusuna verilen olumlu cevaplar liste şirketlerinde yüzde 94, standart şirketlerde yüzde 73. Yine “Aileme ve arkadaşlarıma şirketimi harika bir işyeri olarak kesinlikle tavsiye ederim” sorusuna verilen olumlu cevaplarda da yüzde 91’e karşılık yüzde 59 ile yüzde 32’lik fark söz konusu.

Great Place To Work® Best Workplaces for Millennials™ 2023

 

10-49 Çalışan Sayısı Kategorisi

RON DİGİTAL
MOTTO DANIŞMANLIK
VEGA SİGORTA
TREND MICRO
ABGG GLOBAL GRUBU
NEWHEALTH MEDIA
ÇALTEKİN LEGAL&TRUST
GREENLOG INTERMODAL LOJİSTİK
WARPIRIS
NETOLOJİ YAZILIM
TKARE MÜHENDİSLİK
FİORENT
POINTO
UDO GAMES A.Ş.
LABRYS CONSULTİNG
 

50-99 Çalışan Sayısı Kategorisi

LİMA LOJİSTİK
CODEWAY
MECHSOFT
BENTEGO
RANDSTAD
PLAN-S
LİNK SHİPPİNG
VTC ENERJİ A.Ş.
ALBERT GENAU
PHİLİPS EV ALETLERİ
 

100-249 Çalışan Sayısı Kategorisi

LANSİNOH
DOCPLANNER
EKİN SMART CİTY TEKNOLOJİ
ISS GLOBAL FORWARDING
TAV AİRPORTS HOLDİNG 
ALLCARGO TURKEY
LETGO
DOĞUŞ HOLDİNG
VIESSMANN
PAYTR
PARLA SOLAR HÜCRE VE PANEL
CİSCO
ESAS GAYRİMENKUL
ZER
HOGARTH İSTANBUL
HANGİKREDİ


250-499 Çalışan Sayısı Kategorisi

KARİYER.NET
ESBAŞ
ZURİCH SİGORTA
TEKNASYON
NESİNE.COM
ORGANİK KİMYA
ARABAM.COM
STRAUMANN GROUP TURKEY
SOLVIA YAZILIM VE DANIŞMANLIK A.Ş.
BTC TÜRK
TRENKWALDER


500-999 Çalışan Sayısı Kategorisi

MAGNA EXTERİORS & MİRRORS
MAGNA SEATİNG
ARCHITECHT BİLİŞİM
ENTEK
LOGO YAZILIM


1000+ Çalışan Sayısı Kategorisi

ASSİSTT
ETB GROUP
GDZ ELEKTRİK DAĞITIM

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113