• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 9 °C

Erzurumlular?dan Sanat Akademisi

Erzurumlular?dan Sanat Akademisi
Pendik Erzurumlular Derneği geçtiğimiz 8 kasım cumartesi günü Ankara Caddesi'nde Sahne Sanatları Akademisinin açılışını gerçekleştirdi.

Açılışa Pendik Belediye Başkan Yardımcıları Ramazan Öztürk, Süleyman Pergel, Dernek Başkanı Bünyamin Özbek, misafirler ve çok sayıda dernek mensubu katıldı.

 

Erzurumlular Derneği Başkanı Bünyamin Özbek, açılışta yaptığı konuşmada, gençlere sanatı ve sanatçıyı sevdirmeyi ve derneklerini kahvehane kültürlerinden kurtarmak istediklerini söyleyerek, “Pendik Erzurumlular Derneği olarak biz zaten kahvehane kültürünü bir kenara bırakmış kendisini aşmış durumdayız.Açmış olduğumuz sanat akademisi, üyelerimize önemli katkı sağlayacak iyi bir projedir. Diğer derneklere örnek olması açısından da ayrıca önemli bımaktayız." ifadesinde bulundu.

Belediye Başkan Yardımcısı Av. Ramazan Öztürk'te bir konuşma yaptı. Öztürk,"  İlçedeki 45 il derneğinin belediye ile müşterek neler gerçekleştirebileceği konusunu masaya yatırdık. Bu konuda başkanımız bendenizi görevlendirdi. Amacımız ilçede yaşayan vatandaşların farklı illere ait  yöresel kültürlerini kaybetmeden gelecek nesillere doğru ve eksiksiz aktarılması ve şehir kültüründe zengin farklılıkların yaşatılmasına yönelik neler yapabilirizi masaya yatırdık. Onun için bugün burda Erzurumlalar Derneğinin sanata yönelik atmış olduğu adımı önemsiyor ve destekliyouz, kendilerini tebrik ediyoruz." dedi.

Programa katılan ünlü Türk Sanat Müziği Bestecisi Gündoğdu Duran’ın kısa bir konuşmasının ardından, Şef  Pınar Dilek Yılmaz hocalığında açılışta hazır bulunan koronun canlı olarak seslendirdikleri Erzurum türküleriyle program gün boyu devam etti.









  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113