• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C

EĞİTİM BİR SEN NE YAPIYOR?

Talat Yavuz

 

Eğitim Bir Sen tarih yazıyor. Futbol yorumcularının deyimiyle sendikamız zor ve sıkıntılı günlerde duruşuyla, söylemiyle ve yaptıklarıyla tarihe geçecek çalışmaları ardı ardına gündemine alıyor ve gereğini yapıyor.

Gözümüzün önünde Gazze’de yaşanan soykırım, çocuklarıyla, yaşlılarıyla, kadınlarıyla Filistinli kardeşlerimizin değil aslında insanlığın sınavı oldu. Tarih çok mezalimler gördü, soykırımlar, işgaller, göçler, kazıklı voyvodalar, katliamlar gördü, ancak Gazze’de yaşananlar insanı insan olduğuna utandıran aşamaya geldi.

On yıllardır kuşatma altındaki iki milyon insan, en temel insani ihtiyaçlarından mahrum bırakılarak ölüme sürüklenirken evleri, okulları hastaneleri haftalardır bombalanıyor. Batının makyajlı, maskeli yüzü bir kez daha vahşet olarak karşımıza çıkıyor.

İnsanlığın insanlık sınavını kaybettiği, yönetimlerine rağmen Avrupa ülkelerinde bile insanların sokağa çıktığı, eylemler yürüyüşler yaptığı bir dönemde, ülkemizde birçok sendikanın yasak savma adına sadece sitelerinden paylaşımlar yaptığı dönemde Eğitim Bir Sen ve Memur Sen, son iki haftaya ülke genelinde onlarca etkinlik sığdırdı. Mitingler, basın açıklamaları, gıyabi cenaze namazları, yürüyüşler…

En son Antalya’da yapılan meşaleli yürüyüş ve basın açıklaması ile yaşanan vahşet karşısında kararan vicdanları aydınlatmaya çalıştık. Teşkilat çalışmaları için Antalya’da bulunan Eğitim Bir Sen ve Toç Bir Sen lider kadrosuna, binlerce vatandaşımızın katılımıyla, bir de Antalya’dan ses verdik. Yaktığımız meşale insanlığını unutmuş, karanlığa gömülmüş batının ve zulümlerinin sonunu getirecek.

Durmayacağız. Zulüm bitene kadar durmayacağız. İnsan olmanın erdemini, kurucusu Kudüs şairi olan sendika olmanın gereğini yerine getireceğiz. Biz bu etkinlikleri, bir gün Kudüs mücadelesi için gönüllülerin yazıldığı listenin en başında yer alacağız duygusuyla yapıyoruz.

Onun için eylemlerimiz, mitinglerimiz, basın açıklamalarımız, yürüyüşümüz bir ruh taşıyor, bereketleniyor, ülkemizin bütün şehirlerini, meydanlarını dolduruyor. Bizi takip edin, daha yeni başladık.

Bu yazı toplam 245 defa okunmuştur.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113