• BIST 10107.39
  • Altın 2426.754
  • Dolar 32.2243
  • Euro 34.7798
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 10 °C

Dünya Çocuklarına Elçi’lik yaptı

Dünya Çocuklarına Elçi’lik yaptı
Hüsamettin Elçi, Türkçe Olimpiyatlarında dereceye giren öğrencileri Duduzar Tesisleri'nde ağırladı.

 

Duduzar Turistik Tesisleri'nde, Hüsamettin Elçi ve Elçi Ailesi evsahipliğinde gerçekleşen buluşmada, renkli anlar yaşandı. Kahvaltıyla başlayan programa, 11. Türkçe Olimpiyatlarında değişik branşlarda finale kalan öğrenciler katıldı.

Hüsamettin Elçi,  konuşmasında, "Duduzar’ımızda varlığınızla, sıcacık sohbetiniz, şarkılarınız, türkülerinizle bir kez daha varlığınızla sevgiyi paylaştık. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Hüsamettin Elçi'nin Şiirlerindeki dizelerde olduğu gibi hep birlikte yeni bir dünya kuruyoruz. Sevgi dili Türkçe ile Duduzar’da konuşuyoruz." ifadesinde bulundu.

Hüsamettin Elçi’nin özel daveti üzerine Pendik Duduzar Turistik Tesislerinde biraraya gelen şarkı, türkü ve bazı oyun dalında dereceye giren Türkçe’nin Çocukları  kahvaltılı programında sahne de alarak davetlilere dugulu anlar yaşattılar.

Tanzanyadan, fizik öğretmeni Senyagwa Mebeswa öncülüğünde programa olimpiyat birincileri, Amin Suwedi, Munir Abdulhamit, Muhammed Hamza, Said Ahmet, Abdulkadir Nassar, Mwaki Hassan, Lugman Dewsi ve Bulgaristandan şarkı birincisi Martin Yordanov’da katıldı.

Manzaranın kendisini çok mutlu ettiğini aynı zamanda duygulandırdığını ifade eden işadamı ve eğitimci Hüsamettin Elçi, " Dünya barışı için, dünya kardeşliği için atılmış önemli bir adım. Dünyanın 140 ülkesinden çocukları ülkemizde ağırlamanın bahtiyarlığını ve gururunu yaşadık. Bize bu gururu yaşatan gönül erlerine ve onlara bu yolu açan muhterem Hoca Efendi'ye iki cihan saaadeti diliyorum. Allah'ım kendilerinden razı olsun. Bu gayretler ve fedakarlıklar, yakı gelecçekte ülkemizi önemli noktalara getirecektir."dedi.

Programın sonunda Elçi, katılımcılara çeşitli hediyeler takdim etti.













  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113