• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

“Dolandırıcılar masum gezginlerin peşinde”

“Dolandırıcılar masum gezginlerin peşinde”
Tatil sezonu tüm hızıyla devam ederken, dünyanın dört bir yanında internet üzerinden cazip seyahat olanakları, uygun fiyatlı konaklama yerleri ve makul fiyatlı uçuşlar aranıyor.

Kaspersky araştırmacıları, dolandırıcıların ucuz uçak biletleri, konaklama rezervasyon fırsatları ve tatil paketleri sunarak durumdan şüphelenmeyen kullanıcılardan faydalandığını gözlemledi. 

Kaspersky araştırmacıları yaptıkları araştırmada tatilcilerin dolandırıcılıktan kaçınmasına yardımcı olmak için kurbanları ikna etmek üzere kullanılan yaygın dolandırıcılık planlarını ve dolandırıcılıktan uzak bir tatil planlamaya yönelik değerli tavsiyeleri özetledi:

Bilet dolandırıcılığı

Kaspersky araştırmacıları, ucuz uçak bileti sunduğunu iddia eden çok sayıda dolandırıcı web sitesi keşfetti. Bu iyi hazırlanmış kimlik avı sayfaları genellikle tanınmış havayolu hizmetlerini ve bilet servislerini taklit ediyor. Hatta bazıları meşru servislere arama istekleri göndererek ve alınan bilgileri müşteriye sunarak gerçek uçuş ayrıntılarını gösteriyor. Ancak bu dolandırıcılar vaat edilen biletleri sunmak yerine paranızı çalmayı ve kişisel bilgilerinizi kötü amaçlarla kullanmayı hedefliyor. Bu, banka bilgilerinizi ve kimlik bilgilerinizi karanlık ağda satmayı içerebiliyor.

Konaklama dolandırıcılığı

Seyahat planlamasının ikinci önemli adımı konaklama için yer bulabilmek. Bu da dolandırıcıların istismarı için popüler bir fırsat oluşturuyor. Yaygın konaklama dolandırıcılığı, tatil amaçlı kiralık ev veya daireler için sahte çevrimiçi listelemeleri içeriyor. Dolandırıcılar, popüler platformlarda cazip fotoğraflar ve düşük fiyatlar sunarak gezginleri cezbedecek cazip ilanlar oluşturuyor. Ancak rezervasyon yapıldıktan ve ödeme gönderildikten sonra konaklama yerinin var olmadığı ortaya çıkıyor. Bir başka konaklama dolandırıcılığı türü de otel rezervasyonlarını hedef alıyor. Dolandırıcılar, bu amaçla yasal otel rezervasyon platformlarını taklit eden sahte web siteleri kuruyor. Bu web siteleri genellikle kullanıcılardan Facebook veya Google kimlik bilgilerini kullanarak giriş yapmalarını istiyor, bu da dolandırıcıların kurbanların sosyal medya veya e-posta hesaplarına yetkisiz erişim elde etmelerini sağlıyor. Bu durum kimlik hırsızlığına, yetkisiz işlemlere ve diğer kötü niyetli faaliyetlere yol açabiliyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113