• BIST 10643.58
  • Altın 2504.005
  • Dolar 32.1989
  • Euro 34.8984
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 15 °C

Dedeler ve torunlar fidan dikti

Dedeler ve torunlar fidan dikti
Velibaba Mahallesi'ndeki Fidan Dikim programına Pendik Kaymakamı Cafer Odabaş, belediye başkanı Kenan Şahin, milli eğitim müdürü Recep Dernekbaş ve çok sayıda okul müdürü, öğretmen, öğrenci ile veli katıldı.

Fidan dikme etkinliğinde ilk sözü milli eğitim şube müdürü Zeki Kayhan aldı. Kayhan, "Pendik’te tüm kurum kuruluş ve eğitim camiamızın da içinde bulunduğu belediyemizin öncülüğünde doğayı yeşillendirme etkinliğini düzenlemenin haklı gururunu yaşamaktayız." dedi.

Kaymakam Cafer Odabaş, konuşmasında; "Pendik İlçesinde yapmış olduğumuz bir çok etkinlik ve iyi işler var. Ancak bugünkü yaptığımız fidan dikme töreni bunların en anlamlısıdır. Hazreti Muhammed’in (SAV) "Yarın kıyametin kopacağını bilseniz yine de elinizde bulunan fidanı dikiniz" Hadisi Şerifiyle, Fatih Sultan Mehmet’in "Ağaç kesenin Başını keserim" sözlerine vurgu yaptı.

Pendik Belediye Başkanı Kenan Şahin, "Tüm Türkiye’de ve İstanbul’da olduğu gibi bizde çevreyi yeşillendirmede önemli hamleler başlattık. İlçenin bir çok noktsında fidan dikimini gerçekleştiriyoruz. Belediye olarak ağaç diken ve yeşili koruyan herkesin destekçisi olacağız. Pendik’te boş bulduğumuz alanları ağaçlandırıp yeşillendirmekte kararlıyız. İnsanların bol bol oksijene ihtiyacı var. Büyükşehirlerde yeşil alanlara daha fazla ihtiyaç var." dedi.

Şahin ağaçlarında birer canlı olduğunu hatırlatarak insanın kolu, bacağı veya herhangi bir uzvu kesildiğinde nasıl acı duyuyorsa, ağaçlarda insanlar gibi birer canlıdır, onları  kesmek ve kırmak o kadar yanlıştır ve acıtıcıdır." ifadesinde bulundu.

 

Pendik’te fidan seferberliği‘18-24 Mart Yaşlılar Haftası’ ve ‘21-26 Mart Orman Haftası’ dolayısıyla farklı bir ağaç dikim etkinliği gerçekleştirdi. Etkinlikte 750 çam fidanı doğaya kazandırılırken, dedeler torunlarıyla birlikte ağaç dikti. Yaşlılar Haftası ve Orman Haftası’nın farklı etkinliğinde dede-torunların yanında çok sayıda  ilkokul, ortaokul ve lise öğrencleri de öğretmenleri eşliğinde fidan dikmeye eşlik etti. 25 Mart 2013 Pazartesi günü saat 13:30’da Pendik Velibaba Mahallesi Çağlar Sokak’ta yapılan fidan dikme etkinliği renkli görüntülere sahne oldu.

































  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113