• BIST 10173.42
  • Altın 2445.956
  • Dolar 32.2822
  • Euro 34.9585
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

Darbeciler Protesto Edildi

Darbeciler Protesto Edildi
Mısır ve Suriye deki Katliamlar İstanbul Maltepe deki Merkez Camiinde Cuma Namazı çıkışı protesto edildi. Mısır ve Suriye deki Katliamlar Türkiye'nin dört bir yanında protesto edilmeye devam ediyor. Maltepe Merkez Camii avlusunda Cuma namazından çık

Cuma namazının ardından Maltepe Merkez Camii avlusunda kılınan gıyabi cenaze namazının ardından camii çıkışı toplanan kalabalık tekbirler getirerek Suriye ve Mısır'daki katliamları protesto etti. ‘İstanbul’dan Mısır’a direnişe bin selam, katil Sisi seninleyiz Mursi, Kahrolsun İsrail, katil Suud Mısır'dan defol, katil İran Suriye'den defol, Yaşasın ümmet dayanışması’, ‘Müslümanlar yalnız değildir’ şeklinde sloganlar atılırken, vatandaşlar Rabia selamı verdi, ‘İslami hareket engellenemez’, ‘Şehitler ümmetin onurudur’, yazılı dövizlerle Mursi ve Rabia posterleri taşıdı.

 

 

Mısırda Yaşananlar Batının Maskesini Düşürmüştür

       

  Daha sonra Maltepe Meydanına geçen Anadolu Gençlik Derneği Üyesi topluluk adına Anadolu Gençlik Derneği Maltepe Başkanı Erdoğan Demiryürek tarafından ‘’Basın Bildirisi’’ okundu. Demiryürek; ‘’Mısır’da işletilmeye çalışılan darbe süreci, Suriye’de karşılaştığımız içler acısı tablo, Irak’ta patlayan bombalar da aynı merkezin kontrolündedir. Dökülen kanın arkasındaki tek gerekçe terörist İsrail’in bölgedeki varlığının teminat altına alınmasıdır. Bu gerçek bu coğrafyadaki her insan tarafından mutlaka fark edilmelidir. Mısırdaki katliamlar Büyük Ortadoğu Projesinin işletilmesidir’’ dedi.

      Demiryürek basın bildirisinde; ‘’ABD ve AB tarafından her platformda gündeme getirilen demokrasi ve özgürlük terennümleri sadece bir kandırmacadır. Batının tek derdi çıkarlarını ve imtiyazlarını garantiye almaktır. Irkçı emperyalizm çıkarı varsa demokrat olur. Çıkarı varsa, kraldan yana olur, askeri darbeden yana olur. Birleşmiş Milletler de batının kirli çıkar ilişkilerini işletmekten öteye bir görev icra etmemişlerdir. Mısırda yaşanılan süreç batının demokrasi maskesini bir kez daha düşürmüştür. Batı kendi putunu kendi elleriyle yemiştir’’ görüşlerine yer vermiştir.

           Pek çok Sivil Toplum Kuruluşunun da destek verdiği kalabalık basın bildirisinin okunmasından sonra olaysız bir şekilde dağıldı.









  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113